Audun Lysbakken:

- Som å piske en død hest

Audun Lysbakken (SV) ønsker de nye statsrådene lykke til, men lover dem tøff opposisjon.

SKEPTISK: Audun Lysbakken sier vi får vente med å se hvor stor endring det faktisk blir i regjeringen. Reporter: Ørjan Ryland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en e-post skriver han at de vil utfordre regjeringen hver eneste dag om ulikhet og klima.

- Dette er fortsatt en blå, grå og borgerlig regjering som skal styre på en plattform med mye Frp-politikk. Det blir som å piske en død hest, og ikke et nytt politisk prosjekt, mener Lysbakken.

Tidligere har det blitt klart at Anniken Hauglie går av som arbeids- og sosialminister, det til tross for at Nav-kontrollsaken ikke er avsluttet. Lysbakken mener at det er en tydelig innrømmelse av at regjeringspartiene har gitt opp forsøket på å si at ministeren kunne ta ansvar ved å bli sittende.

- Men det å ofre Hauglie vil ikke bli en lettvint løsning for statsministeren. Regjeringen må erkjenne politisk ansvar for den dårlige håndteringen av skandalen. Vårt krav vil nå rettes mot statsministeren, som må ta tydelig selvkritikk for at regjeringen ikke tidsnok grep inn for å hindre justismord, sier SV-lederen og legger til:

- At det kommer nye mennesker inn i klimapostene i regjering, gir ikke ny politikk. Nå må Rotevatn, Bru og Hareide ta grep og endre regjeringens tafatte kurs hvis vi skal få utslippene ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer