Timmothy Pitzen

- Som å rive opp et helende sår

James Pitzen snakker ut om bedrageren som utga seg for å være hans savnede sønn.

SAVNET: Timmothy Pitzen forsvant under dramatiske omstendigheter i 2011, og er ikke kommet til rette, til tross for en omfattende etterforskning. Foto: Politiet / AP / NTB Scanpix
SAVNET: Timmothy Pitzen forsvant under dramatiske omstendigheter i 2011, og er ikke kommet til rette, til tross for en omfattende etterforskning. Foto: Politiet / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bare smertefullt, nå må vi bare vente på at såret skal gro igjen, sier Timmothys far, James Pitzen, til NBC News.

Timmothy Pitzen forsvant fra et motellrom i Rockfort i hjemdelstaten Illinois for åtte år siden, etter at mora tok livet sitt på rommet. Siden har han vært savnet.

Da en ung gutt forrige uke dukket opp i et nabolag Newport i Kentucky og hevdet å være den savnede gutten, var familien håpefulle. Det endte imidlertid med et nytt nederlag. Den unge gutten viste seg å være en 23 år gammel mann, som hadde fått idéen etter å ha sett et TV-innslag om Timmothy.

- Jeg vil bare ha ham hjem

Familien har opp igjennom åra hatt mange falske forhåpninger om at Timmothy var i ferd med å bli funnet. Da politiet ringte og fortalte faren om det som kunne bli et gjennombrudd i saken, stålsatte han seg for stresset som han visste de neste dagene ville bringe.

Det er nemlig ikke første gang at dette skjer. Siden Timmothy forsvant er det fjerde gang politiet melder om en potensiell oppklaring. Så kom de dårlige nyhetene, og det åtte år gamle såret åpnet seg på nytt.

Han forteller at nære venner hjelper ham med å holde seg oppe. Selv om den massive mediedekningen den siste uka har vært en smertefull påminner, håper han at det vil bidra til nye opplysninger i jakten på sønnen.

- Eksponeringen vil i det minste få ansiktet hans ut i verden. Få ut beskrivelsen av hvordan han trolig ser ut i dag, sier han, og legger til at han er overbevist om at sønnen vil dukke opp til slutt.

- Jeg vil bare ha ham hjem.

ETTERLYST: Denne etterlysningen har til høyre en simulering av hvordan Timmothy trolig ser ut nå, dersom han lever. Foto: National Center for Missing & Exploited Children / Reuters / NTB Scanpix
ETTERLYST: Denne etterlysningen har til høyre en simulering av hvordan Timmothy trolig ser ut nå, dersom han lever. Foto: National Center for Missing & Exploited Children / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Mora tok sitt eget liv

Den fatale maidagen i 2011 var Timmothy og mora på en liten ferie. De to skulle blant annet besøke Brookfield Zoo, skriver Chicago Tribune.

Men Timmothys mor led av depresjoner og tok livet sitt inne på motellrommet, under det som etter planen skulle være en tre dager langt avbrekk fra hverdagen.

Mora skal ha etterlatt seg et brev der det sto at Timmothy var trygg og at han var sammen med folk som tok vare på ham.

Politiet som etterforsket saken sa også at hun hadde gjort ting som kunne antyde at hun hadde overlatt sønnen til en venn, men sønnen ble aldri funnet.

Seksåringens forsvinning fikk nasjonal oppmerksomhet. Noen dager etter forsvinningen sto Timmothys far, Jim Pitzen, fram på TV og fortalte at han var overbevist om at sønnen fremdeles var i live.

- Han er der ute et eller annet sted og jeg vet han har det bra, sa faren den gang.

Rulleblad

Da 23-åringen som utga seg for å være Timmothy forrige uke dukket opp i Kentucky, tilsynelatende forslått og skremt, fortalte han politiet at han hadde rømt fra to kidnappere som hadde holdt ham fanget i sju år.

Han hevdet å ha blitt utsatt for seksuelt misbruk og vold. DNA-analysene viste imidlertid at historien ikke stemte. Mannen har kriminell bakgrunn, og ble prøveløslatt for bare en måned siden, etter å ha sittet inne for innbrudd og hærverk.

Også ved to tidligere anledninger har han utgitt seg for å være et mindreårig offer for menneskehandel og hallikvirksomhet. I begge sakene ble han avslørt av fingeravtrykk.

23-åringen ble fredag varetektsfengslet uten mulighet til kausjon, og skal returnere til et nytt rettsmøte tirsdag.

Ikke sinte

Siktedes bror snakket med pressen torsdag og beklaget overfor familien. Han sier at han ikke har snakket med broren på årevis, men at han overhodet ikke lar seg sjokkere over hendelsen.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg mener, han er gal, sier han til NBC Chicago.

Han legger til at broren har gått ned en mørk sti i livet, og at han har en rekke psykiske diagnoser.

Timmothys bestemor, Alana Anderson, sier til New York Post at det har vært fryktelig og utmattende for familien, men understreker at de ikke er sinte på bedrageren.

- Jeg har så vondt av den unge mannen, som åpenbart har hatt det fælt og hadde trang til å si han var noen andre, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer