- Som å stjele godteri fra småunger

Høyre mener regjeringen har panikk. - Nå må de stoppe Røkke og Aker, krever Torbjørn Hansen.

FÅR KRAFTIG KRITIKK: Statsrådene Dag Terje Andersen (Ap) og Sylvia Brustad (Ap) får kraftig kritikk fra opposisjonen for henholdsvis kjøpet og forvaltningen av aksjene i Aker Solutions.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FÅR KRAFTIG KRITIKK: Statsrådene Dag Terje Andersen (Ap) og Sylvia Brustad (Ap) får kraftig kritikk fra opposisjonen for henholdsvis kjøpet og forvaltningen av aksjene i Aker Solutions. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Høyres finanspolitiske talsmann Torbjørn Hansen er oppgitt over regjeringens håndtering av Aker-saken, der Aker ASA solgte aksjeposter i olje- og teknologiselskaper for 1,4 milliarder kroner til det operative selskapet Aker Solutions (tidligere Aker Kværner).

- Som å se noen stjele sukkertøy fra småunger, er Hansens kommentar til avtalen.Aker Solutions er 30 prosent statseid. Milliardavtalen ble raskt slaktet av flere næringslivsprofiler. Røkke er største aksjonær i Aker ASA, som igjen er største aksjonær i Aker Solutions.

- Stopp avtalenNå krever han at Sylvia Brustad og regjeringen setter foten ned overfor Kjell Inge Røkke og Aker-systemet.

- Det ser ut som staten tappes for verdier og regjeringen må ty til alle mulige skritt for å stoppe eller reversere disse transaksjonene, krever Hansen.

Han er ikke fornøyd med at Sylvia Brustad først tre dager etter at avtalen ble kjent starter en gransking.

- De første de skulle gjort var å si «nei» og deretter ringe en advokat for å se på saken. Dette viser at Arbeiderpartiet ikke forstår hva som skjer i Aker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer