- Som å være slave

Adecco-ansatte mener de blir utsatt for sosial dumping. Adecco selv mener de betaler godt.

BRA ELLER DÅRLIG BETALT?: «Jeg anbefaler ingen å være tilkallingsvikar gjennom Adecco. Å være tilkallingsvikar, som vi var, var som å være livegne eller slaver», skriver en tidligere Adecco-vikar til Dagbladet. Adecco mener de betaler godt. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT GILLIERON
BRA ELLER DÅRLIG BETALT?: «Jeg anbefaler ingen å være tilkallingsvikar gjennom Adecco. Å være tilkallingsvikar, som vi var, var som å være livegne eller slaver», skriver en tidligere Adecco-vikar til Dagbladet. Adecco mener de betaler godt. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT GILLIERON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Folk ønsker å jobbe for oss, og mange velger å bli hos oss lenge, sier informasjonssjef i Adecco, Anne-Stine Talseth. Ikke alle er like enige.

Etter at Dagbladet avslørte at flere Adecco-vikarer som jobber for det offentlige blir betalt under tariff-bestemt nivå har det strømmet inn e-poster fra tidligere og nåværende Adecco-ansatte til Dagbladet. Det offentlige er lovpålagt å ikke dumpe lønningene i forhold til eksisterende tariffavtaler gjennom en rekke forskrifter og lover.

Les mer om gjeldende rett her!

«Jeg anbefaler ingen å være tilkallingsvikar gjennom Adecco. Å være tilkallingsvikar, som vi var, var som å være livegne eller slaver», skriver en tidligere Adecco-vikar til Dagbladet.

- Jeg blir sosial dumpet - Jeg føler selv at det er ekstremt lave lønninger og vil kalle det for sosial dumping, sier en lærervikar, som jobber for Adecco, til Dagbladet. I likhet med de fleste av Adecco-vikarene som har tatt kontakt med Dagbladet ønsker han å være anonym. De er redd for at det skal få konsekvenser for jobben hvis de står fram.

- Vi har stor takhøyde i Adecco, og ønsker en åpen dialog med alle våre ansatte, sier Talseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer