Plutselig vaksinetilbud:

- Som å vinne i lotto

Oslo kommune opplyser til Dagbladet at noen svært få personer har fått tilbud om coronavaksine i Oslo, selv om det ikke var deres tur i henhold til FHIs vaksinasjonsrekkefølge.

KØLAPP: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet svarer på hvordan man nå kan få vaksine ved å registrere seg. Programleder: Jeanette N. Vik / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjartan Sverdrup i Helseetaten i Oslo kommune til Dagbladet at noen svært få personer kan få tilbud om vaksine, selv om det ikke er deres tur i henhold til Folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge.

Dette kan forekomme som følge av registreringsskjemaet for vaksinasjon, som ble opprettet i Oslo kommune tidligere i uka.

- I all hovedsak kaller vi inn personer i henhold til FHIs prioriteringsrekkefølge. Det vil si at i bydel Gamle Oslo for eksempel, hvor vi har kommet til prioriteringsgruppe 4 som omfatter personer i aldersgruppa 65 til 74 år og personer i risikogruppene, så vil vi kalle inn andre personer i denne gruppa som har registrert seg for vaksinasjon, sier Sverdrup til Dagbladet.

- Men det har også forekommet noen svært få tilfeller av at vi har kalt inn personer fra andre grupper. For eksempel hvis klokka er 21 på kvelden, og vaksinedosene er i ferd med å nå sin utløpsdato, så kan det hende at vi ringer helt fram til at noen svarer. Det er nesten som å vinne i lotto.

Dagbladet spurte også om hvordan Oslo kommune ettergår informasjonen som gis i registreringsskjemaet stemmer, slik at man ikke blir prioritert på bakgrunn av feil helseopplysninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer