<strong> Beredskapssjef:</strong>  Ann Kristin Brunborg anbefaler ikke trygghetsløyper i Oslo sentrum. Foto: Anita Arntzen Dagbladet/Privat.
Beredskapssjef: Ann Kristin Brunborg anbefaler ikke trygghetsløyper i Oslo sentrum. Foto: Anita Arntzen Dagbladet/Privat. Vis mer

- Som beredskapssjef kan jeg ikke anbefale dette

Oslos beredskapssjef ikke enig i forslaget om «Raymond-rutene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Som beredskapssjef i Oslo kan jeg ikke anbefale dette forslaget. Det er basert på gamle data, sier beredskapssjef i Oslo, Ann Kristin Brunborg.

Det er Raymond Johansens forslag om å lage trygghetsløyper i Oslo sentrum, Brunborg kommenterer. Forslaget baseres på en trygghetsundersøkelse utført av NRK i 2013. Johansen uttalte da til Dagbladet at trygghetsløypene er utarbeidet i dialog med aktører i Oslopolitiet.

Lurer på hvor forslaget kommer fra - Jeg stiller spørsmålstegn ved hvor i Oslo politidistrikt dette forslaget er forankret, kommunen og samarbeidsaktørene ville vært konsultert først, sier Brunborg.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Tone Tellvik Dahl, sier til Dagbladet at forslaget er et resultat av samarbeidet Arbeiderpartiet har hatt med Oslo kommune og politidistrik om en trygghetsindeks. Indeksen ble vedtatt i 2012. Da ble det hentet inn informasjon fra publikum og data fra politiet.

- Ut i fra denne indeksen kan man tydelig se at de områdene som nå er foreslått som trygghetsløyper, er de områdene med mest uønskede hendelser. Det er også her folk føler seg minst trygge, sier Dahl. 

Hun legger til at på alle møter Oslo kommune har hatt om trygghetsindeksen, har politiet vært tilstede, ved Bjørn Åge Hansen.

- Kunnskapen vi har fra 2013 om utrygge områder i Oslo gjelder fortsatt, sier Dahl.

Vil ikke kommentere saken Hansen ønsker ikke å kommentere saken, men skriver i en sms til Dagbladet: 

«Jeg har vært med i en arbeidsgruppe i Oslo Arbeiderparti som tar for seg trygghet i mange sammenhenger. Jeg jobber må HR-avdelingen i Oslo Politidistrikt, og ønsker ikke å gi noe intervju i denne forbindelse, da det lett kan bli en kobling mot jobben min. Mine overordnede vet at jeg har et politisk engasjement».

- Man kan påstå at dette forslaget er forankret i trygghetsindeksen, men vi ser heller på det som et innspill. Våre undersøkelser viser at folk føler seg mest utrygge i andre områder enn de som foreslås.  Disse områdene prioriterer kommunen i dag. Man kan ikke trekke voldtektsfrie korridorer ut av løse luften, sier Brunborg.

Har fått hjelp fra politiet Trygghetsindeksen ble vedtatt i 2012, som et verktøy for å bedre tryggheten i Oslo. I den forbindelse hadde Tone Dahl møter med tidligere politiinspektør ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen.

- Denne informasjonen, som vi har fått gjennom møter med Hansen gjennom mange år, har vi brukt til arbeidet med trygghetsløypene, sier Dahl til Dagbladet.

Dahl er svært overrasket over reaksjonene på dette forslaget.

- Vi registrerer at alle aktører som jobber med trygghet i Oslo støtter forslaget, deriblant natteravnene og DIXI ressurssenter for voldtatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer