Tidligere Det hvite hus-rådgiver om Delta-varianten:

- Som coronavirus på steroider

- Delta-varianten er en mer virulent variant, slår tidligere Det hvite hus-rådgiver Andy Slavitt fast. Han mener den gir folk «all grunn til å vaksinere seg».

- TA VAKSINEN: Tidligere seniorrådgiver i Det hvite hus' covid-19-responsteam, Andy Slavitt mener alle bør ta vaksinen i kjølvannet av Delta-spredningen. Foto: Det hvite hus via AP / NTB
- TA VAKSINEN: Tidligere seniorrådgiver i Det hvite hus' covid-19-responsteam, Andy Slavitt mener alle bør ta vaksinen i kjølvannet av Delta-spredningen. Foto: Det hvite hus via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er som coronavirus på steroider. Du kan være blant mennesker i kortere perioder og fortsatt bli smittet, sier Slavitt til CNN.

Han hadde rollen som seniorrådgiver og pandemi-talsmann i Det hvite hus’ covid-19-responsteam i tidligere fase.

Uttalelsen kommer etter at den amerikanske smittevernetaten Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tirsdag merket varianten, som først ble oppdaget i India, som en «bekymringsvariant». Det betyr at de anser risikoen for at den sprer seg og gir mer alvorlig sykdom som større.

Ifølge etaten står den nå for om lag 10 prosent av alle smittetilfellene i USA.

- Den gir folk all grunn til å vaksinere seg, sier Slavitt.

FHI med oppdatert risikovurdering

Onsdag kom Folkehelseinstituttet (FHI) med en oppdatert risikovurdering av varianten.

- Delta-varianten gir mer alvorlig sykdom enn Alfa-varianten (tidligere kjent som den britiske varianten, journ.anm.) og smitter lettere. Vaksinasjon med bare én dose beskytter litt dårligere mot sykdom forårsaket av denne varianten. Heldigvis ser det ut til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom, også med bare én vaksinedose, er veldig god, sa avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer