- Som dommedag i bomberammet Peshawar

Det forteller en av de overlevende etter bilbombeangrepet mot den pakistanske byen Peshawar.

INGEN HAR TATT PÅ SEG SKYLDEN: Redningsarbeidere har begynt å rydde opp i ruinene etter selvmordsbombingen av et marked i den pakistanske byen Peshawar. - Det var som om dommedag var kommet, forteller en overlevende etter onsdagens angrep, som kostet mer enn 10 mennesker livet, blant dem mange kvinner og barn. Ingen har tatt på seg skylden for aksjonen, men mistanken rettes mot Taliban. Foto: SCANPIX
INGEN HAR TATT PÅ SEG SKYLDEN: Redningsarbeidere har begynt å rydde opp i ruinene etter selvmordsbombingen av et marked i den pakistanske byen Peshawar. - Det var som om dommedag var kommet, forteller en overlevende etter onsdagens angrep, som kostet mer enn 10 mennesker livet, blant dem mange kvinner og barn. Ingen har tatt på seg skylden for aksjonen, men mistanken rettes mot Taliban. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Det var som dommedag, forteller en overlevende etter bilbombeangrepet mot den pakistanske byen Peshawar. Bomben drepte over 100 mennesker, mange av dem kvinner og barn.

Torsdag ulmet det fortsatt i ruinene av markedet som ble rasert i eksplosjonen og brannene dagen får. Selvmordsbomberen som utløste katastrofen, kan ifølge politiet ha hatt med seg 150 kilo sprengstoff i bilen, skriver den pakistanske avisen The Post.

- Det var røyk og flammer overalt, det var som om dommedag hadde kommet, sier Musa Kalim til avisen. - Jeg så pøler av blod og hørte mennesker som skrek på hjelp, forteller den 22 år gamle studenten.

Gir opprørere skylden

En framtredende pakistansk etterretningsmann mener at terrorister med base i Darra Adamkhel står bak angrepet, ifølge avisen The Dawn. Darra Adamkhel er en by sør for Peshawar, som er hovedstaden i den uroherjede North West Frontier-provinsen.

- Vi snappet opp en telefonsamtale i forrige uke, der opprørere i Darra Adamkhel snakket om «et hjerteskjærende angrep i Peshawar», sier den ikke navngitte tjenestemannen. Mange pakistanere tror hensikten med angrepet var å skape problemer for regjeringshærens kamper mot opprørerne i områdene nær Pakistans grense mot Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.