Donald Trump

- Som en åtteåring

Donald Trump kommer med nye angrep på senatorvalget i Georgia. USA-eksperter tror dette er et forsøk på å holde seg relevant.

NY UTTALELSE: Donald Trump kom torsdag med en ny uttalelse. Her fremmer han blant annet kritikk mot Mitch McConnell. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB
NY UTTALELSE: Donald Trump kom torsdag med en ny uttalelse. Her fremmer han blant annet kritikk mot Mitch McConnell. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en ny uttalelse går Donald Trump hardt ut mot partikollega Mitch McConnell og Georgia-guvernør Brian Kemp, samtidig som han fortsetter å hevde valgfusk.

Den avgåtte presidenten har fått mye av skylda for at republikanerne tapte to seter i Senatet under valget i januar. Flere mener at Trumps gjentatte påstander om valgfusk sørget for at mange republikanere i Georgia mistet tilliten til valgsystemet.

Nå skriver den tidligere presidenten i en uttalelse at «det er to grunner» til at republikanerne tapte Georgia-valget - og han er ikke en av dem.

Nye påstander

Det ene hevder han var at republikanerne ikke gikk til valgurnene fordi de var misfornøyde med lederskapet i Georgia, og da særlig guvernør Brian Kemp, som ifølge Trump tillot valgfusk.

Han hevder også at tidligere flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, har deler av skylda.

Trump mener at McConnell lot demokratene «kjøpe valget», ved å bare ville tilby 600 dollar i pengestøtte til lavtlønnede, mens demokratene gikk til valg på hele 2000 dollar.

Han går også hardt ut mot Wall Street Journal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer