Miami

- Som en krigssone

Minst tre personer har mistet livet etter at deler av en boligblokk raste sammen ved Miami Beach, ifølge ABC News.

KOLLAPSET: Store deler av bygningen i Surfside, nær Miami Beach kollapset natt til torsdag amerikansk tid. Foto: REUTERS/Octavio Jones
KOLLAPSET: Store deler av bygningen i Surfside, nær Miami Beach kollapset natt til torsdag amerikansk tid. Foto: REUTERS/Octavio Jones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I natt kjemper nødetatene i Miami en desperat kamp mot klokka for å finne overlevende i ruinene etter bygningskollapsen.

Rabbineren Sholom Lipskar, ved den ortodokse synagogen bare fire kvartaler fra bygningskollapsen, møtte pressen utenfor samfunnshuset i Surfside, som fungerer som en gjenforeningssenter for de rammede.

- Jeg må si at følelsen her er som i en krigssone, sa han ifølge Miami Herald.

Flere medlemmer av synagogen er savnet og skadet, informerte han. Han sa at en av de viktigste oppgavene nå vil være å hjelpe familier å finne midlertidige steder å bo.

Under en pressekonferanse fortalte ordfører i Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, at kollapsen har rammet det jødiske samfunnet.

KOLLAPS: Minst tre personer er døde etter bygningskollapsen i Surfside, Miami. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB
KOLLAPS: Minst tre personer er døde etter bygningskollapsen i Surfside, Miami. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB Vis mer

99 ikke gjort rede for

Minst tre personer har mistet livet. 35 personer har blitt reddet ut av bygningsmassene.

Tidligere ble det opplyst at 51 personer ikke er gjort rede for. Ifølge avisa Miami Herald er det nå 99 personer som ikke er gjort rede for.

Under en pressekonferanse i 19-tiden norsk tid, fortalte Florida-guvernør Ron DeSantis at redningspersonellet fortsatt er i «søk og redning-modus».

- De prøver å identifisere overlevende, jeg vet de har oppnådd kontakt med noen, og de gjør alt de kan for å redde liv. Det er pågående og de kommer ikke til å hvile, sa guvernøren.

Han sa at dette er en tragisk dag, men understrekte at de «fortsatt har håp om å identifisere ytterligere overlevende».

GUVERNØR: Florida-governør Ron DeSantis avbildet sammen med blant annet ordføreren i Miami-Dade County, Daniella Levine Cava. Foto: AFP / NTB
GUVERNØR: Florida-governør Ron DeSantis avbildet sammen med blant annet ordføreren i Miami-Dade County, Daniella Levine Cava. Foto: AFP / NTB Vis mer
RUINENE: Det jobbes i ruinene etter bygningskollapsen. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB
RUINENE: Det jobbes i ruinene etter bygningskollapsen. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB Vis mer

- En katastrofe

USA våknet torsdag til nyheten om at en tolvetasjers boligblokk med over 100 leiligheter hadde rast delvis sammen midt på natta amerikansk tid. Deler av bygningen, som ligger i Surfside vedd Miami Beach, står fortsatt igjen.

- Dette er den utenkelige situasjonen som ingen av oss kunne forutsett, men vi har de riktige folkene på jobben. Vårt team har håndtert kollapssituasjoner før. Hundene deres er trent, de har vært på stedet siden de fikk meldingen klokka 01.38 denne morgenen, sa ordfører i Miami-Dade County, Daniella Levine Cava.

KOLLAPSER: Denne videoen publisert på Twitter skal vise bygningen som kollapset i Miami natt til 24. juni. Vis mer

Hun fortalte også at de er håpefulle.

- Lille Surfside har opplevd en katastrofe, sa ordfører i Surfside, Charles Burkett.

- Vi skal gjøre vårt beste for å redde så mange personer som vi kan, sa han.

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket ulykken og hvor mange som var i huset.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer