Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Som en lek for Kristin

LILLESTRØM (Dagbladet): Kristin Kirkemo Haukeland var rød av sinne da Veronica i går lanserte sin teori om hvorfor Kristin har fortalt politiet om drapsplanlegging: - Jeg mistenker at hun så på det som en lek, at hun syntes det var morsomt å komme med en slik historie til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da advokat Tor Kjærvik påpekte at den «leken» har ført til at også Kristin selv er tiltalt for trippeldrapet, svarte Veronica: - Jeg tror ikke hun forsto alvoret i det.

Veronica sa hun med tida har fått en litt annen teori om hvorfor Kristin dro henne inn i drapssaken: - Enten må hun ha vært livredd for å inkriminere seg selv videre eller så må det ha vært noen - altså de som fikk våpnene - som hun er mer redd for enn 21 års fengsel, sa Veronica.

«Glemte» sønnen

I retten fortalte Veronica at det alltid hadde vært bråk og uro rundt Kristin, at hun ved en anledning «glemte» sin sønn David på Orderud gård i fjorten dager, og at Kristin ikke kunne skille mellom løgn og virkelighet. Imens ristet Kristin på hodet, snakket ofte med advokatene sine og var tydelig forbannet over det storesøster sa.

- Er det slik at du forsøker å sverte Kristin fordi hennes forklaring inkriminerer deg? spurte Kjærvik.

- Det har aldri vært min mening å sverte Kristin, svarte Veronica, som tegnet et bilde av seg selv som en ansvarlig storesøster, som alltid hadde satt andres behov foran egne, og som alltid hadde stilt opp for Kristin og familien.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i bildet av meg som er skapt i media: at jeg skal være manipulerende, beregnende og kald. Det bildet er vel skapt for at jeg skal passe inn i en historie som politiet har skapt, og fått god hjelp av media til. Men det bildet har ingen rot i virkeligheten, sa hun.

Sneik seg til graven

På oppfordring fra sin forsvarer, Frode Sulland, fortalte hun om den vanskelige tida etter drapene.

- Per har aldri fått sørge. Vi måtte snike oss opp til graven seint på kvelden fordi vi var redde for journalister og snakk, sa Veronica, og la til at de sist hadde vært der da saken var i herredsretten.

Hun brettet ut detaljer fra sin barndom og tida i fengselet, i et forsøk på å vise hvem hun er. Hun fortalte om sine psykiske problemer under varetekten, og at hun har gått til behandling.

- Hadde jeg ikke fått hjelp, hadde jeg ikke sittet her nå, sa Veronica.

ISFRONT: - Jeg kjenner egentlig ikke Kristin. Vi har aldri hatt en skikkelig samtale om alvorlige emner. Vi er så forskjellige, sa Veronica Orderud i går.
Hele Norges coronakart