Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Som en nazirettssak mot to jøder

Knut Moland ikke overrasket at sønnen ble dømt.

FRYKTER FOR SØNNENS LIV: Allerede før domsavsigelsen i formiddag, var Tjostolv Molands far Knut sikker på de to nordmennene kommer til å bli dømt. Arkivfoto: TORBJØRN BERG
FRYKTER FOR SØNNENS LIV: Allerede før domsavsigelsen i formiddag, var Tjostolv Molands far Knut sikker på de to nordmennene kommer til å bli dømt. Arkivfoto: TORBJØRN BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det ble for kort tid siden kjent at nordmennene Tjostolv Moland (27) og Joshua French (28) har blitt dømt til døden for drap, drapsforsøk og spionasje i Kongo.

De to nordmennene ble funnet skyldig på alle tiltalepunkter, etter en svært lang opplesning - to timer - der de ikke fikk tolket det som ble sagt.

- Vill fantasi
Tjostolv Molands far, Knut, har fulgt sendingen fra rettsaken.

Han krever at de norske myndighetene griper inn og henter sønnen hjem.

- Nå på regjeringen på banen å få dem ut av det kriminelle landet, sier Knut Moland til Dagbladet og fortsetter:

- Denne rettssaken kan sammenliknes med en nazirettssak mot to jøder med Gestapo som dommer. Bare vill fantasi og sludder alt sammen.

Han har mistet all tiltroen til det kongolesiske rettssystemet.

UTEN ADVOKAT: Nordmennenes forsvarer André Kibambe var ikke til stede i retten i dag. Advokaten hevder han har 130 000 kroner utestående i honorar.  Foto: SCANPIX
UTEN ADVOKAT: Nordmennenes forsvarer André Kibambe var ikke til stede i retten i dag. Advokaten hevder han har 130 000 kroner utestående i honorar. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hele rettsapparatet består av kjeltringer og banditter. Jeg er ikke overrasket over at de ble dømt.

Knut Moland sier samtidig at han frykter for sønnens liv.

- Det er så kriminelt der at jeg er redd for at de kan bli dratt ut i en bakgård midt på natten og bli skutt.  Jeg håper at det ikke skjer og at de kan få komme tilbake til Norge.

Forbereder anken
Moland og French norske advokat Pål S. Jensen i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange forbereder nå en anke.

- Vi mener at dommen er uriktig og vil sammen med med de kongolesiske advokatene og i samråd med de norske myndighetene angripe denne, sier Jensen til Dagbladet.

Et av punktene som nå skal vurderes, er om en spionasjedom vil gjøre det vanskeligere å få nordmennene utlevert til Norge.

Utenriksdepartementet sier at de trenger noe tid til å gå gjennom dommen. De regner med å komme med en uttalelse etter klokka 14 i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling