Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Som en skalpell som skjærer i huden

Eks-mekler Tage Patrick Flobakk (31) fikk smerteanfall i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere høytlønna og fremadstormende valutamegleren Tage Patrick Flobakk (31) som saksøker Gjensidige Forsikring for 48 millioner kroner etter en MC-ulykke i 2004, vitnet i Oslo tingrett i dag.

Flobakk mener at han blant annet skal få dekket sin fremtidige millioninntekt som valutamegler som han mistet etter at han ble fullstendig arbeidsufør og måtte slutte i meglerjobben i Citigroup som følge av ulykka.

Les: - Krever 48 millioner kroner av Gjensidige

Falt sammen i retten

Cirka et kvarter ut i sitt vitnemål i dag brøt 31-åringen plutselig sammen i vitneboksen.

- Nå må jeg få litt tid her, sa han svakt.

Så bøyde han hodet ned i pulten og knyttet kroppen sammen. Anfallet tok cirka ett minutt før han kom til seg selv igjen.

- Ja, hvor var jeg? spurte Flobakk

image: - Som en skalpell som skjærer i huden

- Hva skjedde med deg nå? spurte hans advokat Christian Lundin tilbake.

31-åringen fortalte så om sine smerte-rier han blir utsatt for et par ganger i timen.

- Det er som om fingrene i hånda mi er knyttet. Det er som en skalpell som skjærer meg i overflaten av huden, beskrev han.

Sprenger smerteskalaen

Leger beskriver smertestyrke på en skala fra én til ti, hvor ti er maksimal smerte. Fastlegen til Flobakk, almennlege Stig Bruset, sa i Oslo tingrett i dag at Flobakk ligger på nivå sju på skalaen til enhver tid.

Når han får anfallene sine øker smertene opp mot toppen av skalaen.

- Det er som en fiskesnor som strammer til på armen min. Det bare strammer og strammer før det kumulerer ut i en brennende følelse, beskrev 31-åringen videre.

Årsaken til lammelsen i armen er at flere nerver ble revet av mellom nakken og skuldra i 2004-ulykka. Armen er i dag fullstendig livløs og Flobakk ønsker å amputere den før sommeren.

SMERTEANFALL: Tage Patrick Flobakk (31) måtte ta en pause under sin vitneforklaring i retten i dag. Smertene ble for store. Foto: HENNING LILLEGÅRD
SMERTEANFALL: Tage Patrick Flobakk (31) måtte ta en pause under sin vitneforklaring i retten i dag. Smertene ble for store. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Klarer ikke jobbe

Et tema som blir vesentlig i forhold til erstatningsutmålingen er såkalt restervervelsesevne, altså muligheten for å være i noe slags arbeid mens man er ufør. Gjensidige påstår at han kan det, til tross for at han er 100 prosent arbeidsufør.

Flobakk selv, sier at han skulle ønske at han kunne arbeide, men ikke klarer.

- Det er ikke noe tilfredsstillende å være 31 år gammel og arbeidsufør. Jeg skulle mer enn noe annet arbeidet med noe relevant i forhold til utdanning og erfaring, men slik situasjonen er i dag tror jeg aldri jeg kommer tilbake i arbeid, sa Flobakk i retten.

Heller ikke fastlegen hans tror han kan utføre noe arbeid med de smerteproblemene han sliter med i dag.

- Slik jeg opplever det er smertene hans kroniske. Han har et betydelig smerteproblem som ikke vil gjøre ham i stand til arbeide med noe som helst, sa Bruset.

Saken forsatte i dag med flere vitner. Partene vil sluttføre sine prosedyrer og saken avsluttes i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media