MARERITT: Innbyggerne i Titirangi måtte forholde seg til en nytt «virus», da New Zealand endelig åpnet opp igjen. Foto: Shutterstock
MARERITT: Innbyggerne i Titirangi måtte forholde seg til en nytt «virus», da New Zealand endelig åpnet opp igjen. Foto: Shutterstock Vis mer

New Zealand:

- Som en skrekkfilm

Etter å ha blitt kvitt coronaviruset, har et nabolag på New Zealand våknet til en ny «infeksjon».

Publisert

Ei bygd på New Zealand har litt mer en bare én høne å plukke med de nye innbyggerne sine. For der nedstengninga av landet har klart å ta knekken på coronaviruset - har det også åpnet for at en annen plage har kunnet kommet tilbake.

Bygda Titirangi, litt utenfor Auckland har nemlig blitt invadert av høns. Før landet stengte ned, og folk fikk beskjed om å holde seg hjemme, besto bygda av 4.000 personer og et par ville høner og haner, ifølge The Guardian.

Men da landet åpnet opp igjen, kunne innbyggerne åpne dørene til noe som for mange kunne vært tatt rett ut av en skrekkfilm. De to fjærkrea var nå blitt til rundt 30.

VIRALT: En video av et noe spesielt hønsehus i USA, er sett én million ganger. Video: CNN Vis mer

Trodde dette var over

Dette er ikke første gang innbyggerne i Titirangi har vært plaget av høns. Marerittet startet i 2008, da en av dem som bor der skal ha sluppet fri en tam høne og hane, som siden skal ha gått amok, ifølge Greg Presland som sitter i bystyret der.

Presland sier til The Guardian at siden de to første fjærkrea ble satt ut, mangedoblet flokken seg i løpet av åra. I 2019 kunne man telle så mange som 250 av dem.

De skal blant annet ha holdt folk våkne ved å kakle og gale hele natta, og spredt matrester rundt omkring, som igjen tiltrakk seg rotter, som Presland sier var på størrelse med katter.

- Kombinasjonen av søvnmangel og det å se nabolaget vårt bli fullstendig ødelagt av fjærkreene, gjorde at flere av innbyggerne her virkelig begynte å hate dem, sier Presland.

INVASJON: Innbyggerne trodde de var kvitt hønseproblemet sitt i slutten av mars, det var de dessverre ikke. Foto: Shutterstock
INVASJON: Innbyggerne trodde de var kvitt hønseproblemet sitt i slutten av mars, det var de dessverre ikke. Foto: Shutterstock Vis mer

Hadde med veterinær

I 2019 bestemte innbyggerne seg for at hønsene måtte bort. Ved bruk av store garn fikk de tak i rundt 230 av dyra. Fordi innbyggerne ikke ville skade dem, hadde de også en dyrlege på stedet som skulle sjekke at alle var hele og hadde det bra.

Etter det ble de sendt til en gård for å leve lykkelige resten av livet sitt, ifølge Presland.

Rett før New Zealand stengte ned i slutten av mars, hadde innbyggerne klart å få tak i alle utenom to av dem. Disse to skal ha vært spesielt vanskelige å få tak i, og da landet stengte ned måtte innbyggerne sette prosjektet sitt på pause, ifølge Independent.

Nå skal hønseflokken være tilbake for fullt igjen.

HØNSEJAKT: Da en lastebil veltet på en motorvei i Kina, så 3000 høner sitt snitt til å flykte fra fangenskapen i de trange burene sine. Politiet ble straks tilkalt for å delta i hønsejakten til den noe frustrerte sjåføren. Video: Reuters Vis mer

Blir matet

Presland forteller til The Guardian at det er en innbygger som alltid mater dem, og at dette har vært med å gjøre at flokken har blitt større. Ifølge han nekter hun å slutte å mate dem.

Han er også overbevist om at andre som har høns har reist til bygda deres for å slippe ut sine høns, når de ikke vil ha dem lenger.

På sosiale medier har innbyggerne sagt at situasjonen med hønseflokken er som tatt ut av en Stephen King film, og noen av de mest slitne innbyggerne har foreslått at de kunne vurdert å ansette et lokalt selskap som jobber med frossen kylling, til å ta seg av problemet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer