- Som et bombenedslag i livet

Nordmenn i Brasil slår ring om Kristians familie. 37-åringen er savnet etter Air France-ulykken.

HJELPER PÅRØRENDE: Sjømannspresten i Brasil, Anne Netland, bistår de pårørende etter Air France-ulykken så godt hun kan. Foto: Runa Hestmann Tierno
HJELPER PÅRØRENDE: Sjømannspresten i Brasil, Anne Netland, bistår de pårørende etter Air France-ulykken så godt hun kan. Foto: Runa Hestmann Tierno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BRASIL/OSLO (Dagbladet): Sjømannsprest i Rio, Anne Netland, har hatt en tung dag på jobb.

- Et bombenedslagHun forteller til Dagbladet at Air France-ulykken slo ned som en bombe i det norske miljøet i Brasil. I dag har hun brukt store deler av tiden på samtaler. - Det er stor forskjell på å være nær pårørende og til så vidt å kjenne til de som var med flyet, men er du nær pårørende er dette som et bombenedslag i livet som snur opp ned på alt. Og det kan vi jo alle forstå. Vi er såpass få at vi kjenner det på kroppen alle sammen. Vi har reist med Air France, vi har barn som reiser frem og tilbake til Europa og har unger som pakker kofferten og gleder seg til å komme hjem til besteforeldrene, så det blir veldig nært, sier hun til Dagbladet.

Sjømannspresten har stilt seg til disposisjon for nære pårørende. Hun tilbyr samtaler og praktisk hjelp hvis det er behov for det.

-  Jeg forsøker også å alminneliggjøre sorgen, ofte påkalles det veldig fort psykologer og fagpersonell, men det er ofte den naturlige gode nettverket i slike situasjoner, hvis du kan bruke det på en god måte og be om hjelp, så er det ingenting som er bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer