- Som et bombenedslag

- Ryongchong ser ut som det er bombet, sier et øyenvitne etter gårsdagens togeksplosjon i Nord-Korea. Sør-koreanske myndigheter mener at opptil 3000 ble drept eller skadd i gårsdagens togeksplosjon i nabolandet Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Røde Kors i Geneve opplyser at 54 personer ble drept og 1.249 skadet i togkollisjonen.

Men dødstallene kan komme til å stige. De første meldingene etter ulykken antydet at så mange som 3.000 mennesker kunne være omkommet eller skadd.

1.850 hus ble fullstendig ødelagt, mens 6.350 hus ble delvis ødelagt i eksplosjonen. 12 offentlige bygg skal også være jevnet med jorden.

Eksplosjonen skjedde da to tog lastet med bensin og gass kolliderte på stasjonen i Ryongchon nær Nord-Koreas grense mot Kina tidlig torsdag morgen norsk tid.

Myndighetene i Sør-Korea mener at opptil 3 000 mennesker ble drept eller skadd da to tog kolliderte på stasjonen Ryongchon, fem mil nord for hovedstaden Pyongyang, melder nyhetsbyrået AP.

Eksplosjonen skjedde i går klokka 13 lokal tid (klokka seks natt til i går norsk tid). Togene var fullastet med bensin og flytende gass, og eksplosjonen skal ha vært enorm.

- Området rundt Ryongchong er bare ruiner, og ser ut som det er bombet, sa et øyenvitne til det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhap i går.

- Vrakrester etter eksplosjonen skal ha blitt slengt så langt som til byen Sunuhu, som ligger på grensa til kina, to mil unna ulykkesstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer