Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Som et skrik du hører i en skrekkfilm»

Mannen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Sigrid-saken ga intervju til NTB kort tid etter forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ransaket i formiddag leiligheten til mannen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Sigrid-saken. Mannen nekter for at han er skyldig i forsvinningen og sier han har alibi for den aktuelle kvelden.

En av politifolkene var en hundefører med schæfer, en hun som kan være spesialtrent for å finne spor etter lik, blod eller andre lukter som kan knyttes til den alvorlige kriminalsaken.

Hunden kan markere for slike funn lang tid etter hendelsen.

- Uklare opplysninger Politiet har denne uka understreket at den tidligere voldtektsdømte mannen ikke er siktet for å ha noe med selve den antatte bortføringen å gjøre. Etterforskerne mener imidlertid å kunne slå fast at observasjoner mannen har kommet med umulig kan stemme. Samtidig skal han ha gitt uklare opplysninger om sine bevegelser.

- Vi vil ikke svare på noen spørsmål knyttet til dette vitnet. Generelt understrekes at vi har mange omhandlede personer/vitner i saken, herunder personer med historikk, men vi må ha konkret grunnlag for å knytte disse til Sigrids forsvinning, skriver politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding i ettermiddag.

«Et skrik du hører i en skrekkfilm» Den siktede mannen ga et intervju til NTB kort tid etter forsvinningen. I intervjuet beskriver han skriket han hørte natta Sigrid forsvant.

- Skriket beskriver jeg som veldig kort, høyt og lyst, sier mannen i et videointervju som ikke tidligere er publisert.

- (Det var) et skrik som jeg vil påstå er mer som et skrik du hører i en skrekkfilm.

- Jeg er uskyldig Politiet har fortsatt stort trykk i etterforskningen etter forsvinningen og fire uker etter at Sigrid ble borte er ca 4500 personer omhandlet i saken og over 1000 kjøretøy, i tillegg til flere hundre vitneavhør. Totalt er det kommet inn mellom 2500 og 3000 tips, skriver Rohde videre i pressemeldingen.

I VG i dag avviser den siktede mannen at det er han er skyldig i forsvinningen. Han sier videre at han føler seg mistenkeliggjort og angrer på at han gikk til politiet med det han hørte og så den natta Sigrid ble borte.

I tillegg hevder den tidligere voldtektsdømte mannen at kjæresten gir ham alibi.

SAVNET: Fire uker etter at hun forsvant er fortsatt Sigrid Giskegjerde Schjetne ikke kommet til rette. 
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Fire uker etter at hun forsvant er fortsatt Sigrid Giskegjerde Schjetne ikke kommet til rette. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media