FLYKTNINGKRISA:

- Som et slaveskip, bare at dette ikke er for hundrevis av år siden

Hundrevis av mennesker måtte gå over døde for å bli reddet like utenfor Libyas kyst. Advarer om sterke bilder. 

DESPERATE: Migranter og flyktninger forsøker å dra opp et lite barn fra drukningsdøden denne uka. Barnet ble reddet. Redningskipet Astral, som drives av spanske Proactiva Open Arms, møtte grufulle scener drøye 20 kilometer utenfor Libyas kyst denne uka. Den erfarne AFP-fotografen Aris Messinis var ombord på skipet, og var sjøl rystet. Foto: Aris Messinis / Afp / Scanpix  
DESPERATE: Migranter og flyktninger forsøker å dra opp et lite barn fra drukningsdøden denne uka. Barnet ble reddet. Redningskipet Astral, som drives av spanske Proactiva Open Arms, møtte grufulle scener drøye 20 kilometer utenfor Libyas kyst denne uka. Den erfarne AFP-fotografen Aris Messinis var ombord på skipet, og var sjøl rystet. Foto: Aris Messinis / Afp / Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynte med blinking på radaren til redningsskipet Astral på tirsdag. Blinkene på radaren viste at det var en rekke båter på vei ut fra den libyske kysten, og at de nå befant seg drøye 20 kilometer utenfor Libyas kyst, skriver The New York Times.

«Da redningsfolkene nærmest seg, fant de overfylte tre- og gummibåter som fikk dem til å tenke på slavehandelen», ifølge The New York Times.

Døde i løpet av natta

Hundrevis av afrikanske migranter var plassert tett i tett på båtene. I en av gummibåtene lå det 19 personer døde på gulvet - 10 menn og 19 kvinner.

- De fortalte oss at disse menneskene døde i løpet av natta, forteller Agence France-Press-fotografen Aris Messinis, som er med på redningsbåten Astral.

Fotografen er vant med å jobbe i krig- og kriseområder. Men synet som møtte ham utenfor den libyske kysten rystet ham.

- Jeg har sett mye død. Men ikke som dette. Dette er sjokkerende, og gjør at du føler at du ikke lever i en sivilisert verden, forteller fotografen Aris Messinis til The New York Times.

Reddet 11 000 personer

Passasjerene om bord på båtene som ble reddet tirsdag var hovedsaklig fra Eritrea, Etiopia, Somalia og Nigeria. Det har vært travelt utenfor Libyas kyst denne uka. Mer enn 11 000 mennesker har blitt reddet av hjelpeorganisasjoner og den italienske kystvakta. Da Astral kom mot de overfylte båtene tirsdag, var passasjerene desperate, og veivet om hjelp. Andre hoppet i vannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer