- Som far har du ikke en snøballs sjanse i helvete

Tore Frellumstad tar et kraftig oppgjør med barnefordelingspolitikken i Norge.

Oslo,  20140307.Tore Frellumstad om barnefordeling. Har tidligere skrevet kronikk i Dagbladet. Kritisk til nåværende system.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
Oslo, 20140307.Tore Frellumstad om barnefordeling. Har tidligere skrevet kronikk i Dagbladet. Kritisk til nåværende system. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han mener maktfaktorer i samfunnet har et middelaldersk syn på menn som foreldre.

- Som far har du ikke en snøballs sjanse i helvete. Jeg har en sterk opplevelse av at fokus i barnefordelingssaker flyttes fra hva som er barnets beste mot hva som er mors beste, sier Tore Frellumstad.

Som advokat i arbeidsgiverforeningen Abelia er Tore Frellumstad vant til å ytre seg i offentligheten, men da gjerne om næringspolitikk.

Kronikken «Verdiløse menn», som Frellumstad hadde på trykk i Dagbladet for en måned siden, var første gang han ytret seg offentlig som privatperson og far.

En far som har vært gjennom et samlivsbrudd og en lang og tung kamp for ikke å ende opp som en hver onsdag og annenhver helg-pappa.

- Middelaldersk «Min påstand er at autoritative maktfaktorer i samfunnet har et middelaldersk syn på menn som foreldre», skriver Frellumstad i sin kronikk.

- Systemet tar utgangspunkt i at mor har den særlige kontakten med barna og har hovedansvaret for barn og hjem mens far er ute og jakter. Jeg måtte hele tida bevise at jeg var en tilstrekkelig god far. For mors del er dette en presumpsjon, sier Frellumstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.