Som fisken i vannet

Toåringen Anders svømte 25 meter - og sikret seg svømmeknappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. juli fylte Anders Jankov to år. Den 2. oktober svømte han 25 meter og fikk med det svømmeknappen.

Helt siden han var fire måneder gammel har han nærmest bodd i bassenget.Vi treffer den aktive toåringen i bassenget på Vargheim på Garnisonen i Sør-Varanger, sammen med foreldrene Elisabeth og Aleksander. Helt siden foreldrene Elisabeth og Aleksander flyttet opp fra Oslo i sommer, har de tatt med Anders i bassenget.

Anders er født to og en halv måned for tidlig. Mens terminen var 11. september 2003, som er en ikke helt ubetydelig dag i amerikansk historie, ble han født på USAs nasjonaldag, 4. juli. Anders hadde det rett og slett for travelt med å komme til verden.

-  Da veide han 1075 gram, forteller mor Elisabeth, som også er babysvømmingsinstruktør.

Å klare svømmeknappen bare to år gammel, er en kjempeprestasjon. En telefon til Norges Svømmeforbund bekrefter at de ikke har hørt om så unge svømmere som har greid å svømme 25 meter.

-  Nei, jeg har aldri hørt om dette, sier Kari Grimstad i svømmeforbundet.

 DYKK:  Foreldrene synes det er en god forsikring at Anders kan svømme, og som greit kommer seg til land på egen maskin, selv om han bare er to år. Foto: Tor Sandø, Sør-Varanger Avis
DYKK: Foreldrene synes det er en god forsikring at Anders kan svømme, og som greit kommer seg til land på egen maskin, selv om han bare er to år. Foto: Tor Sandø, Sør-Varanger Avis Vis mer