Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet i Narvik:

- Som klubb har vi aldri hørt noe om positive dopingtester

Lederen i Christiana Atletklubb fikk en uvirkelig nyhet om knivdrapet i Narvik.

TOK NM-SØLV:  Martin Liebraaten før junio-NM i styrkeløft i vår. Foto: Privat/Christiania Atletklubb.
TOK NM-SØLV:  Martin Liebraaten før junio-NM i styrkeløft i vår. Foto: Privat/Christiania Atletklubb. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingeniørstudenten og idrettsmannen Martin Liebraaten (21) fra Jessheim, som ble knivdrept i Narvik tirsdag kveld, konkurrerte for Christiania Atletklubb i Oslo.

Seinest i slutten av april i år tok han NM-sølv i styrkeløft i klasse 19-23 i mesterskapet i Gressvikhallen i Østfold.

- Det var veldig trist, ja helt uvirkelig da jeg så navnet i nyhetene i ettermiddag. Han virket som en veldig snill, positiv fyr som ikke ville oppsøke noen problemer, sier klubbens leder Anne Marie Hveding til Dagbladet.

Ville jobbe mot neste NM

Tre dager før junior-NM intervjuet hun selv Liebraaten og to andre av klubbens deltakere i det forestående mesterskapet.

- Målet mitt for stevnet er egentlig bare å gjøre det beste jeg kan. Planen etter NM er å fikse opp i vondter og «skader» jeg har pådratt meg den siste tiden, samt å ta en uke fri, for så å fortsette å jobbe mot neste NM, sa Martin Liebraaten blant annet i NM-presentasjonen på klubbens egen hjemmeside - ført i pennen av Anne Marie Hveding.

Ikke dopingmistanker

Ifølge forsvarer til 23-åringen som har innrømmet og er siktet for drapet, advokat Egil Malm, har hans klient forklart at det var krangel om penger etter en narkotikahandel som utløste knivstikkingen.

Christiana AK er tilknyttet programmet til Antidoping Norge, hvilket innebærer blant annet et opplæringsprogram og at medlemmene ikke kan bruke dopingmidler eller blant annet hasj.

Siden 2013 har dopingmidler vært sidestilt med narkotika i strafferettslig sammenheng.

Studentlederen Sara Kristine Nilsen ved Universitetets avdeling i Narvik sier til Dagbladet at påstandene om narkotika kom som et sjokk på medstudentene.

- Som klubb har vi aldri hørt noe om positive dopingtester, og heller aldri hatt noen grunn til å tro at han var involvert i slik virksomhet, sier klubbleder Anne Marie Hveding i Christiana AK til Dagbladet.

Martin Liebraaten har også vært aktiv i andre idretter, som bueskyting og amerikansk fotball.

- Veldig engasjert

Hveding husker Liebraaten som veldig engasjert i trening.Han ble medlem i den kombinerte vektløft- og styrkeløftklubben det siste året.

- Han trente ikke her fast, siden han bodde et annet sted. Han var innom her innimellom, sier Hveding.

Kristin Hagset (22) som var tilknyttet samme klubb og treningsmiljø, og som også deltok i junior-NM, ble helt satt ut da hun fikk høre nyheten.

- Han var en helt fantastisk fyr. Han var veldig dyktig atlet og svært engasjert i det han drev på, sier Hagset til Dagbladet om Liebraaten, som også var personlig trener.

På sin egen hjemmeside skriver han innlegg om treningsprogram og kosthold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!