Smittesjokk på pensjonistbuss:

- Som lyn fra klar himmel

Kommuneoverlege: - Det kunne gått atskillig verre.

I SJOKK: Ingvar Landa (sjåfør) og kona Silje Landa (reiseleder) er foreløpig de to eneste med negativ test på turbussen. Her foran et av selskapets reisemål i Transylvania i Romania. Foto: Ingvars Reiser.
I SJOKK: Ingvar Landa (sjåfør) og kona Silje Landa (reiseleder) er foreløpig de to eneste med negativ test på turbussen. Her foran et av selskapets reisemål i Transylvania i Romania. Foto: Ingvars Reiser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen om covid-19-smitte blant passasjerene kom til turbussen bare halvannen time før siste ferje og hjemkomst til Stavanger.

- Det kom som lyn fra klar himmel. Det var ingen signaler om noe galt. Nå har vi avlyst de neste turene i september og oktober i frykt for usikkerheten, sier daglig leder Ingvar Landa (61) i turselskapet Ingvars Reiser i Randaberg til Dagbladet.

Han var selv sjåfør på bussen og kona, sykepleier Silje Landa (55), en av reiselederne. Begge har testet negativt - det vil si ingen smitte eller sykdom.

Et 30-talls deltakere på planlagt tur til Voss denne helgen og så til Flekkefjord har fått beskjed.

- Hotellene begge steder har vært veldig forståelsesfulle, og alle får pengene tilbake, sier Silje Landa.

Hvordan og hvorfor gikk det så galt at hele turistbussen fra Stavanger med pensjonister fra Rogaland ble en smittebombe full av covid-19?

- Vi har foreløpig bare én teori om hvordan det startet. En av turdeltakerne har gått inn i bussen i Stavanger med smitte. Og hvorfor? Verken vedkommende, som vi ikke vet hvem er, eller noen av de andre i bussen følte seg syke, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer