- Som mot Charlie Hebdo, bare at de ikke kom seg inn

Fransk ambassadør hev seg mot gulvet da kulene haglet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den franske ambassadøren i Danmark, Francois Zimeray, var nettopp ferdig med sin tale under debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihed» på Kruddtønden i København da skuddene falt mot møtet i 15.30-tida i dag.

Følg utviklingen i vårt Nyhetsstudio.

En sivil mann i 40-åra er drept og tre politifolk er skadd etter at det oppsto skuddveksling mellom minst en gjerningsmann og politiet som bevoktet møtet.

HEV SEG NED PÅ GULVET: Frankrikes ambassadør i Danmark, Francois Zimeray. REUTERS/Niels Ahlmann Olesen/Scanpix Denmark / NTB scanpix
HEV SEG NED PÅ GULVET: Frankrikes ambassadør i Danmark, Francois Zimeray. REUTERS/Niels Ahlmann Olesen/Scanpix Denmark / NTB scanpix Vis mer

- De skjøt mot oss fra utsiden. Det var samme intensjon som mot Charlie Hebdo, bare at disse ikke klarte å komme inn, sier ambassadøren i et intervju med nyhetsbyreåt AFP.

7. januar stormet to væpnede menn lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept.

Han sier kulene fløy gjennom dørene og alle hev seg ned på gulvet.

- Vi klarte å flykte romme og nå er fortsatt inne fordi det kan forstatt være farlig. Gjerningsmenne kan være i nærheten, fortalte han nyhetsbyrået tidligere i kveld.

En halvtime etter angrepet twitret ambassadøren at han var i live.

Gjerningspersonene flyktet i en bil som ble funnet et par timer senere. Dansk politi anser skuddene som et attentat mot karikatur-tegneren Lars Vilks som skulle tale under møtet. Politiet etterforsker hendelsen som et terrorangrep.