Canada og USA

Som natt og dag

USAs president, Donald Trump, og Canadas statsminister, Justin Trudeau, har håndtert pandemien fullstendig motsatt. Nå er situasjonen i de to nabolandene som natt og dag.

IKKE LIKE: USAs president, Donald Trump, og Canadas statsminister, Justin Trudeau har håndtert pandemien fullstendig motsatt. Foto: THE CANADIAN PRESS/Sean Kilpatrick
IKKE LIKE: USAs president, Donald Trump, og Canadas statsminister, Justin Trudeau har håndtert pandemien fullstendig motsatt. Foto: THE CANADIAN PRESS/Sean Kilpatrick Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

NEW YORK (Dagbladet): Sjelden har forskjellen på USA og naboen i nord virket større.

- Det er som natt og dag. Fra kyst til kyst har vi epidemien i Canada under glimrende kontroll. Vi har klart å undertrykke smitten på lokalt nivå. Selvsagt ser vi fortsatt små utbrudd, men vi har klart å stanse den store majoriteten av infeksjoner og klarer raskt å identifisere små utbrudd, sier spesialist på infeksjonssykdommer ved University of Toronto, Isaac Bogoch, til The Guardian.

60 ganger høyere

Med en befolkning på 38 millioner registrerer Canada rundt 300 nye coronatilfeller daglig og om lag 28 000 aktive tilfeller. USAs befolkning er nesten ni ganger større, men antallet aktive tilfeller, 1,6 millioner, er 60 ganger høyere.

- Jeg synes fryktelig synd på dem. De er våre venner og våre naboer. Og åpenbart blir epidemien verre, ikke bedre. Det er virkelig opprørende å se dette skje, vel vitende om at det meste av det i stor grad var mulig å forebygge, sier Bogoch.

Tidligere denne uka avslo Canadas statsminister, Justin Trudeau, en invitasjon til Det hvite hus for å feire en ny nordamerikansk handelsavtale midt i oppblussing av covid-19-pandemien og etter langvarige spenninger mellom Trudeau og president Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer