Donald Trump og Joe Biden

- Som natt og dag

Det er tilsynelatende store kontraster mellom hvordan Joe Biden og Donald Trump styrer Det hvite hus.

DET HVITE HUS: President Joe Biden signerer en rekke presidentordre i det ovale kontoret i slutten av januar. Foto: AP Photo/Evan Vucci / NTB
DET HVITE HUS: President Joe Biden signerer en rekke presidentordre i det ovale kontoret i slutten av januar. Foto: AP Photo/Evan Vucci / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter sin første tur med Air Force One, fortalte president Joe Biden til pressen at det var en stor ære, men at han egentlig ikke tenkte over det.

Jobben Biden har vært ute etter i tre tiår er endelig hans. Den daglige rutinen som følger med presidentskapet - Secret service-agenter, topphemmelige brifinger og et pressekorps som alltid henger med - ser ut til å falle ham mer naturlig enn hans nylige forgjengere, har CNN tidligere skrevet.

Biden har en lang politisk karriere bak seg. Han ble valgt som senator fra Delaware i 1972, bare 29 år gammel. Han ble gjenvalgt seks ganger.

Han forsøkte å bli Demokratenes presidentkandidat i 1998 og 2008, uten å lykkes. Så ble han Barack Obamas visepresident fra 2009 til 2017, før han ble partiets presidentkandidat i 2020-valget.

- Det føles som jeg skal hjem, sa president Joe Biden da han og familien spaserte til Det hvite hus etter innsettelsen 21. januar.

Sosial distansering

Allerede da de kom inn døra til Det hvite hus, skulle Biden-paret vise seg å være annerledes fra Trump-familien.

Da de ansatte ved residensen hadde tatt farvel med Donald og Melania Trump noen timer tidligere, hadde alle angivelig vært samlet i ett rom. Men nå var de spredt i en linje ut over hele etasjen, for å holde avstand, skriver The New Yorker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer