FN-uka

- Som natt og dag

Statsminister Erna Solberg så USAs president Joe Biden tale i FN. Hun mener USA har meldt seg inn i verden igjen etter åra med Donald Trump.

- FIN TALE: Statsminister Erna Solberg skrøt av USAs president Joe Bidens tale til FN. Hun påpekte også ulikhetene mellom ham og forgjenger Donald Trump. Reporter/video: Vegard Kvaale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide var veldig fornøyde etter å ha hørt Bidens tale i FN-hovedkvarteret i New York mandag.

- Det var en fin tale. Det er faktisk én av de bedre talene jeg har hørt fra amerikanske presidenter - ikke minst om enkeltmennesker og det moralske ansvaret vi har. Også mener jeg han innfridde på de viktigste sakene som pandemien. Det kommer til å være høyt prioritert fra USA å bekjempe pandemien globalt, og også løftene han ga om klimafinansiering. Selv om det var en liten fotnote om at han måtte snakke med kongressen, sier Solberg til norsk presse etter talen.

Denne uka møter hun andre toppledere under den årlige FN-toppuka. Tidligere år har hun hørt daværende president Donald Trump holde særdeles ukonvensjonelle taler, som da han omtalte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un som «Rocket Man» i sin første tale til FNs generalforsamling i september 2017 og truet med «ild og vrede».

- Natt og dag

- Hva er den største forskjellen på USA under Joe Biden og under Donald Trump?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer