PÅ BALL: Som barn lovet Ben Moser (17) at han skulle være ledsageren til Mary Lapkowicz (17) på skoleballet. Selv om de etter hvert havnet på ulike skoler, har han nå holdt ord. Foto: Lisa Troutman Moser
PÅ BALL: Som barn lovet Ben Moser (17) at han skulle være ledsageren til Mary Lapkowicz (17) på skoleballet. Selv om de etter hvert havnet på ulike skoler, har han nå holdt ord. Foto: Lisa Troutman MoserVis mer

Som niåring lovet han jenta med Downs syndrom å gå på ball. Nå beveger deres vennskap en hel verden

- Ben får fram smilet på Marys lepper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mary Lapkowicz (17) fra Pennsylvania hadde sett fram til skoleballet helt siden fjerdeklasse, da bestevennen Ben Moser lovet henne å være hennes ledsager, melder buzzfeed.com.

Mange år senere holder han nå sitt løfte, og bildene av paret spres nå over store deler av verden, skriver newsner.com.

Det vokste fram et nært vennskap mellom Ben og Mary da de som barn gikk på samme skole i Pennsylvania i USA.

- Solstråle Ben beskrev henne som klassens solstråle ettersom hun alltid var i godt humør, og han brydde seg aldri om at hun har Downs syndrom.

Ben tok hånd om Mary, og sørget for at hun følte seg inkludert i aktivitetene på skolen. Da de gikk i fjerdeklasse, lovet han henne at de en dag skulle gå på ball sammen.

Senere havnet de to på ulike skoler, og de gled fra hverandre.

Årene gikk og løftet om ballet ble glemt. Helt til den dagen de to skolene deres møttes til dyst i amerikansk fotball. Ben er quarterback, og Mary var til stede for å heie på sin skole.

Tilfeldig Det tilfeldige møtet var det som skulle til. Ben husket sitt gamle løfte og bestemte seg for å overraske den gamle bestevenninnen med å  be henne på skoleball.

PENT PAR: Endelig kunne Mary (17) dra på skoleball med sin gamle bestevenn Ben (17). Foto: Lisa Troutman Moser
PENT PAR: Endelig kunne Mary (17) dra på skoleball med sin gamle bestevenn Ben (17). Foto: Lisa Troutman Moser Vis mer

Nyheten om at de to skulle på ball sammen på Marys skole Central Dauphin High School spredte seg raskt, og under ballet var også deres gamle lærer fra fjerdeklasse til stede.

- Ben får fram smilet på Marys lepper og han gir meg troen tilbake på menneskeheten, sier Marys bror, Tom Lapkowicz.

Bens mor, Lisa Troutman Moser, sier at hun har lært sin sønn å sette andre framfor seg selv, elske fra hjertet og stå opp for det han tror på.

Nyheten om Ben og Mary sprer seg nå i media over hele verden, og hundretusenvis av mennesker lar seg røre av deres spesielle vennskap.