- Som noe ut av et mareritt

Kåre (41) lager de beste robotlekene til barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Full robotkrig hjemme på stuegulvet til Kåre Halvorsen (41) er ikke uvanlig. Hobbyingeniøren fra Stavanger får nå internasjonal oppmerksomhet for sine egenkonstruerte roboter. Nettstedet Vice.com beskriver Halvorsens siste oppfinnelse som noe ut av et mareritt.

- Folk reagerer veldig forskjellig på robotene mine. Et barn begynte å hylgrine da jeg viste fram robotene mine på et kjøpesenter. Det er en spesiell hobby som vekker interesse, sier Kåre Halvorsen til Dagbladet.

NAV 41-åringen jobber til daglig som rådgiver på NAVs hjelpemiddelsentral i Stavanger og er utdannet på teknisk fagskole.

I 2007 tok interessen av for alvor og Halvorsen bygget roboten Phoenix. I løpet av kort tid ble han kontaktet av et amerikansk firma som ønsket å lage et byggesett av konstruksjonen. I etterkant har oppfinneren designet tre andre roboter som har endt opp som byggesett.

AVANSERT: Kåre Halvorsens video av roboten MorpHex, viser flere av dens mange funksjoner. Foto: YouTube/Privat.
AVANSERT: Kåre Halvorsens video av roboten MorpHex, viser flere av dens mange funksjoner. Foto: YouTube/Privat. Vis mer

- Jeg har finansiert hobbyen min på denne måten og ved å vinne konkurranser. For den første versjonen av MorpHex vant jeg førstepremie i en innovasjonskonkurranse, sier Halvorsen som for tiden er på påskeferie med familien.

Leketøy Halvorsen er far til tre gutter på 3, 8 og 10 år.

- Barna synes det er tøft å ha en far som konstruerer roboter, men det er minstemann som er mest interessert. Han har jo fått det inn med morsmelka, sier Halvorsen.

I tillegg til sine egenbygde roboter har han kjøpt inn en liten hær av skorpion- og edderkopplignende leketøy.

YouTube Kåre Halvorsen (41) er ikke uvant med internasjonal oppmerksomhet. Den første filmen av roboten Phoenix han publiserte på sin YouTube-kanal, er vist over to million ganger. Nå har filmen om den siste oppgraderingen på roboten MorpHex begynt å buzze på flere teknologinettsteder.

- MorpHex kan både rulle og gå og det er det ikke noen som har fått til før, sier Halvorsen som synes det er artig å bygge noe som ingen andre har gjort før ham.

MorpHex tok tre år og utvikle, veier 5,5 kilo, men er ennå ikke helt ferdig.

- Jeg skal legge til noen nye funksjoner, sier hobbyingeniøren.

FULL KRIG: Barna får leke med Halvorsens innkjøpte robothær. Foto: YouTube/Privat.
FULL KRIG: Barna får leke med Halvorsens innkjøpte robothær. Foto: YouTube/Privat. Vis mer

Han har noen nye ideer på blokka, men vil helst holde det hemmelig.

- Det er litt konkurranse der ute, så plutselig er det noen som snapper opp ideene mine, sier Kåre Halvorsen, som publiserer alle sine eksperimenter på sin egen blogg.

MARERITT: Nettstedet beskriver Kåre Halvorsens oppfinnelser som noe ut av et mareritt. Faksimile: Vice.com
MARERITT: Nettstedet beskriver Kåre Halvorsens oppfinnelser som noe ut av et mareritt. Faksimile: Vice.com Vis mer