- Som om en knyttneve slo ham i brystkassen

Ungdomsskole og sykehjem evakuert på Brekstad. - Hørte fire eksplosjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller tips om brannen? Send på 2400@dagbladet.no, sms/mms til 2400 eller ring oss på +47 2400 00 00.

(Dagbladet.no): Ørland ungdomsskole ble i dag evakuert som følge av en stor brann i et industribygg. Brannvesenet evakuerer alle bygninger innenfor en radius av 300 meter.

238 elever går på skolen, men på grunn av muntlig eksamen for avgangsklassene, var ikke alle tilstede i dag. 

Avlyst eksamen

- Nå har vi avlyst eksamenene for både i dag og i morgen, og jeg regner ikke med at det vil bli mulig å få tatt disse på nytt senere, sier rektor Maia Revdal, til Dagbladet.no.

Klokka var litt over ti da skoleelevene ble bedt om å forlate bygget. Kvart på tolv var alle fraktet hjem med buss.

- Elevene oppførte seg avmålt og ordentlig. Noen var litt nysgjerrig på all røyken, men ingen virket veldig skremt, sier skolens rektor, Maia Revdal, til Dagbladet.no.

- Skummelt

SIKKERHETSSONE: Alle bygninger innenfor 300 meter er evakuert. Foto: Snorre Berg/Fosna-Folket
SIKKERHETSSONE: Alle bygninger innenfor 300 meter er evakuert. Foto: Snorre Berg/Fosna-Folket Vis mer

En av elevene som ble evakuert fortalte sin mor om opplevelsen. Gutten, som hadde klasserom i nærheten av industrianlegget, hørte fire kraftige smell.

- Han sa det var som om en knyttneve traff ham i brystkassen, sier moren om den første eksplosjonen. Kvinnen ønsker å være anonym av hensyn til familien.

Hun reiste i likhet med flere foreldre opp til skolen, men da var han allerede evakuert med en skolebuss. 

- Jeg hørte om ulykken da jeg var i byen og synes det var veldig skummelt. Jeg tenkte på sykehjemmet, der røyken blåser over hustakene, og håpet det ville gå bra med beboerne.

I tillegg til elevene som fikk avbrutt skoledagen, ble mellom 80 og 90 personer evakuert fra et nærliggende sykehjem, samt fra noen eldreboliger.

- De blir nå tatt godt hånd om på Ørland hovedflystasjon. Men når de kan komme hjem igjen er usikkert akkurat nå, sier Gunnar Botngård, politibetjent ved Ørland og Bjugn lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ukjent årsak 

 Årsaken til brannen i lagerbygget er foreløpig ukjent, og situasjonen er nå under kontroll.

- Som om en knyttneve slo ham i brystkassen

- Det brenner ennå, men innen en time regner jeg med at det meste er over. Røykutviklingen har avtatt betraktelig, sier Botngård.

En gassflakse har eksplodert som følge av brannen, og redningsmannskapene fryktet lenge at flere slike flasker ville gå i lufta.

- Nå er eksplosjonsfaren nedgradert, sier Botngård. Miltærøvelsen Volcanex som skulle startet i dag, ble stoppet slik at mannskaper kunne hjelpe i redningsarbeidet.

- Vi får bistand fra flere enheter på Ørlandet. I tillegg til det lokale brannvesenet har vi stor bistand fra Ørlandet hovedflyplass, sier Botngård.