Heltinnen fra helvete:

- Som russisk fange var Nadia Savsjenko en ukrainsk helt. Nå har hun for mange blitt et helvete

- Også som fri er hun fryktløs, hardtslående og omtrent som vi husker henne fra jernburene i russiske rettssaler, skriver Morten Strand.

FORAKT FOR RETTEN: Nadia Savchenko da hun ble dømt til 22 års fengsel i en russisk domsstol i mars i år. Foto: AP / NTB scanpix
FORAKT FOR RETTEN: Nadia Savchenko da hun ble dømt til 22 års fengsel i en russisk domsstol i mars i år. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå provoserer hun presidenten og regjeringen med å ydmyke og latterliggjøre dem. For også som fri er Nadia Savsjenko fryktløs og hardtslående, omtrent som vi husker henne fra jernburene i russiske rettssaler, der alle fanger ydmykes av å bli framstillet i bokser bak jerngitter.

Da dommen på 22 års fengsel falt i mars i år, så hun trassig inn i TV-kameraene da hun avsluttet sin slutterklæring med å si:

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer