- Som saken står i dag, hadde han ikke noe alternativ

Kontrollkomiteen fortsetter sin gransking av Audun Lysbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kontroll- og konstitusjonskomiteen fortsetter sin gransking av Audun Lysbakken, på tross av at han i dag trekker seg som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

- Vår saksbehandling blir i utgangspunktet ikke endret av dette. Kontrollkomiteen har åpnet sak og alle våre saker skal ende med en innstilling til stortinget, sier Anders Anundsen (Frp) til Dagbladet.

- Vi kan kalle inn hvem vi vil uansett om det er en avgått statsråd, sier han videre.

- Nede for telling Hallgeir Langeland (SV), medlem i kontrollkomiteen, sier han ble informert av Lysbakken tidligere i dag om at han kom til å trekke seg.

- Han redegjorde for dette på en ryddig måte. Jeg synes det er beklagelig at saken ble så stor for Audun, men det er helt riktig av ham å trekke seg. Som statsråd må man være nøye med habilitet, særlig en SV-statsråd, sier Langeland.

- Hva betyr dette for partiet?

- Nå er SV nede for telling foran landsmøtet. Men måten han har stått i stormen og tatt ansvar på skal han ha respekt for, sier Langeland.

- Ikke noe alternativ Anders Anundsen er ikke overrasket over at Lysbakken nå velger å trekke seg.

- Når de har funnet det de har funnet nå, er jeg ikke overrasket. Som saken står i dag hadde ikke Lysbakken noe alternativ, sier han.

- Omfanget av det de har funnet ved utdelingen av tilskuddene kommer i tillegg til jenteforsvarssaken. Da er det ikke overraskende at han velger å trekke seg, sier Per-Kristian Foss (H).

- Stoltenberg ikke involvert Heller ikke Martin Kolberg (Ap) er overrasket.

- Det er en avgjørelse jeg respekterer. Jeg er ikke overrasket, sier han til Dagbladet.

- Tror du det er mulig for Lysbakken å bli SV-leder når han ikke lenger sitter i regjering?

- Det er det opp til SV å vurdere, sier Kolberg, som ikke tror statsministeren var innblandet i Lysbakkens beslutning.

- Dette tror jeg helt og fullt var Lysbakkens avgjørelse, sier Kolberg.

Han sier videre at Kontroll- og konstitusjonskomiteen i morgen vil gjøre en vurdering av de dokumentene som nå har kommet fram.

- Gikk på troverdigheten Det var på en pressekonferanse i dag at Audun Lysbakken gjorde det klart at han trekker seg som barne-, familie og likestillingsminister etter Dagbladets avsløringer om tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret.

- Det ble etter hvert for stor forskjell på det som ble indikert først om kjennskap og kunnskap enn det som ble konklusjonen. Det gikk på troverdigheten løs, sier Hans Olav Syversen (KrF).

Han vil ikke spekulere i om Lysbakken nå kan bli leder i SV.

- SVs interne anliggender blander vi oss ikke borti, men det vil jo være utfordrende hvis SVs leder skal være utenfor regjering, sier KrF-toppen.