Som svar på Listhaug-blomstene har Camilla samlet inn 4 000 000 kroner: - Det er så godt å se så mye kjærlighet

«Vi vil heller samle inn penger til noe «Mox» har troen på, som ikke visner».

INNSAMLING: Camilla Ahamath startet en innsamlingsaksjon i går for Leger Uten Grenser. Siden skjermdumpen ble tatt, har beløpet og målsummen endret seg flere ganger. Foto: Skjermdump/Facebook
INNSAMLING: Camilla Ahamath startet en innsamlingsaksjon i går for Leger Uten Grenser. Siden skjermdumpen ble tatt, har beløpet og målsummen endret seg flere ganger. Foto: Skjermdump/FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag viste justisminister Sylvi Listhaug stolt fram det lille havet av blomster hun har fått til fra sine støttespillere. Det har stormet rundt justisministeren den siste tiden, etter et Facebook-innlegg som skapte stor debatt.

- Jeg leste saken om at Listhaug var så stolt av alle blomstene hun hadde fått fra de fiendtlige rasistene, sier Camilla Ahamath til Dagbladet.

Hun følte noe måtte gjøres, men ikke med blomster.

Innsamlingsaksjonen hun startet på Facebook i går kveld har klokka 23.20 lørdag fått inn over 4 000 000 kroner, og summen vokser raskt. Pengene skal gå til Leger Uten Grenser.

- Mange som kjente for å gjøre noe
En støtteaksjon for Listhaug ble satt i gang på Facebook-gruppa «Slå ring om Norge». Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» kom med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

Ahamat syntes det ble for mye oppmerksomhet på Listhaug og støtten hun fikk.

- Jeg tror folk har et sinnssykt behov for å vise at det er mange flere av oss som ikke er høyreekstreme. Det er mange som kjente for å gjøre noe.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer

Motsvar til hatretorikk
​Debatten om Listhaug førte til at Rødt bestemte seg for å fremme mistillitsforslag mot Listhaug. Det skrev Bjørnar Moxnes, partiets leder, på Facebook onsdag. Fredag opplyste Senterpartiet om at partiet vil støtte mistillit mot Listhaug.

«Sylvi Listhaug fikk noen hundre blomster etter aksjon. Vi kunne lett tapetsert Bjørnar Moxnes sitt hus med blomster, men.... Vi vil heller samle inn penger til noe Mox har troen på, som ikke visner. Bjørnar Moxnes startet mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug. Det er verdt en oppmerksomhet,» står det på innsamlingens Facebook-side.

- Dette er et motsvar på Listhaugs blomstergaver og hatretorikken som sprer seg nå, sier Ahamath.

- Valget falt på Leger Uten Grenser fordi Moxnes støtter og går god for organisasjonen, legger hun til.

- Helt sprøtt
Ahamath forteller at hun ikke så for seg den enorme støtten innsamlingen har fått. Det tikket inn åtte tusen kroner på en time i går kveld, og da var hun veldig fornøyd.

- Jeg hadde håpet på kanskje 100 000 kroner til sammen, men dette har tatt helt av. Det er helt fantastisk, sier hun.

- Det nærmer seg en million, og det er helt sprøtt. Det er så godt å se så mye kjærlighet, det trengte jeg, fortsetter hun.

Moxnes har delt innsamlingsaksjonen på sin Facebook-side tidligere i dag. Der skriver han at «man kunne fått mange blomster for en halv million kroner, men dette synes jeg er enda bedre».

Videre takker han for all støtte han har fått de siste dagene.

- Det varmer, og viser at det er mange i vårt land som står opp for samhold og mot en statsråd som nører opp under et farlig hat, skriver han.