- Som tatt ut av en skrekkfilm

Turister ble syke etter å ha spist fluesopp.

SKUMLE SCENER: Politiet i Huddinge opplyser at de ble småskremt av scenene som møtte dem på campingplassen natt til tirsdag. Foto: Politiet i Huddinge
SKUMLE SCENER: Politiet i Huddinge opplyser at de ble småskremt av scenene som møtte dem på campingplassen natt til tirsdag. Foto: Politiet i Huddinge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne skal ha krabbet naken rundt på bakken. En annen banket på rutene fra inne i en bil. En mann gikk rundt med hammer.

Da politiet ankom campingplassen i Huddinge natt til mandag, visste de ikke hva de skulle tro, skriver Aftonbladet. Politiet rykket ut etter meldinger om en skrikende, naken kvinne.

Facebook omtaler politiet i Huddinge scenene som møtte dem som tatt ut av zombie-serien «The Walking Dead».

- Hallusinasjoner, spying og forvirring, skriver politiet.

De kunne imidlertid fort avkrefte at det dreide seg om zombier. Det skulle vise seg at det var noen russiske turister i 50-åra som hadde spist giftig fluesopp.

Ifølge politiet skal en av turistene ha sagt «No good visit to Sweden» på vei til sykehuset. Hjemreisen er utsatt på ubestemt tid.

ZOMBIE: Har du hørt om cordyceps? Soppen har et helt unikt angrep. Video: National Geographic/Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

I Norge har det tidligere blitt advart mot å forveksle hvit fluesopp med sjampinjong. Hvit fluesopp er blant de farligste giftige soppene i Norge, og regnes som dødelig.

- Hvit fluesopp inneholder giftstoffet amatoksin, som gir kraftig diare og magesmerter allerede fra seks timer til et døgn etter at det er kommet i kroppen. Det finnes ingen direkte motgift, men legemidler som gjør at skadene minsker jo raskere pasient kommer til behandling, sa soppsakkyndig Kristin Opdal Seljetun til Dagbladet i 2014.

Helsedirektoratet advarer også mot å spise fluesopp. De skriver på sine nettsider at om man har fått i seg soppen, må man ta kontakt med Giftinformasjonen umiddelbart.

Vanlige symptomer er svimmelhet, forvirring, muskelrykninger og kvalme, oppkast og magesmerter.

Oversikt over giftige sopper finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer