- Som tatt ut av en skrekkfilm

Turister ble syke etter å ha spist fluesopp.

SKUMLE SCENER: Politiet i Huddinge opplyser at de ble småskremt av scenene som møtte dem på campingplassen natt til tirsdag. Foto: Politiet i Huddinge
SKUMLE SCENER: Politiet i Huddinge opplyser at de ble småskremt av scenene som møtte dem på campingplassen natt til tirsdag. Foto: Politiet i HuddingeVis mer

En kvinne skal ha krabbet naken rundt på bakken. En annen banket på rutene fra inne i en bil. En mann gikk rundt med hammer.

Da politiet ankom campingplassen i Huddinge natt til mandag, visste de ikke hva de skulle tro, skriver Aftonbladet. Politiet rykket ut etter meldinger om en skrikende, naken kvinne.

Facebook omtaler politiet i Huddinge scenene som møtte dem som tatt ut av zombie-serien «The Walking Dead».

- Hallusinasjoner, spying og forvirring, skriver politiet.

De kunne imidlertid fort avkrefte at det dreide seg om zombier. Det skulle vise seg at det var noen russiske turister i 50-åra som hadde spist giftig fluesopp.

Ifølge politiet skal en av turistene ha sagt «No good visit to Sweden» på vei til sykehuset. Hjemreisen er utsatt på ubestemt tid.

ZOMBIE: Har du hørt om cordyceps? Soppen har et helt unikt angrep. Video: National Geographic/Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

I Norge har det tidligere blitt advart mot å forveksle hvit fluesopp med sjampinjong. Hvit fluesopp er blant de farligste giftige soppene i Norge, og regnes som dødelig.

- Hvit fluesopp inneholder giftstoffet amatoksin, som gir kraftig diare og magesmerter allerede fra seks timer til et døgn etter at det er kommet i kroppen. Det finnes ingen direkte motgift, men legemidler som gjør at skadene minsker jo raskere pasient kommer til behandling, sa soppsakkyndig Kristin Opdal Seljetun til Dagbladet i 2014.

Helsedirektoratet advarer også mot å spise fluesopp. De skriver på sine nettsider at om man har fått i seg soppen, må man ta kontakt med Giftinformasjonen umiddelbart.

Vanlige symptomer er svimmelhet, forvirring, muskelrykninger og kvalme, oppkast og magesmerter.

Oversikt over giftige sopper finner du her.