Terrorangrepet på Sri Lanka

- Som tatt ut av læreboka til IS og al-Qaida

Den islamistiske gruppa National Thowheeth Jama'ath mistenkes for å stå bak terrorangrepet som drepte 290 mennesker på Sri Lanka. Myndighetene tror ikke de handlet alene.

KIRKEANGREP: Et dashbordkamera skal ha fanget opp eksplosjonen i St. Anthony kirken på Sri Lanka. 207 er drept, og over 450 skadd, melder The Guardian. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

290 mennesker er døde og minst 500 er skadd etter flere selvmordsangrep på Sri Lanka i går, første påskedag.

Angrepene var rettet mot tre kirker og tre luksushoteller i hovedstaden Colombo. Til sammen 24 personer er pågrepet etter terrorangrepene, men ingen har påtatt seg ansvar for angrepet. Politiet har heller ikke konkludert med hvem de mener står bak.

Ifølge BBC News' Sri Lanka-korrespondent mener politiet at de fleste av de pågrepne er en del av en radikal islamistisk terrorgruppe.

- Et internasjonalt nettverk

Ifølge New York Times har politiet rettet fokuset mot gruppa National Thowheeth Jama'ath. Myndighetene på Sri Lanka mottok ti dager før angrepet et etterretningsnotat der de ble advart mot at gruppa og dets leder Mohomad Saharan ville gjennomføre selvmordsangrep i landet.

Myndighetstalsmann Rajitha Senaratne kommenterte notatet og myndighetenes etterforskningen i dag.

- Vi tror ikke at angrepene ble gjennomført av en gruppe menneske som bare holder til på Sri Lanka. Det var er internasjonalt nettverk involvert, eller ville ikke angrepene vært mulig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer