Kevin McCarthy

Som Titanic: - På jakt etter kvinneklær

Republikanernes minoritetsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, skal ikke ha lyttet da han ble advart om at alle de usanne republikanske påstandene om valgfusk ville føre til vold 6. januar. Nå sammenliknes situasjonen i partiet med Titanic.

ALLIERTE: USAs tidligere president, Donald Trump, får støtte fra republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy. Foto: AP Photo/Alex Brandon
ALLIERTE: USAs tidligere president, Donald Trump, får støtte fra republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den republikanske kongressrepresentanten, Liz Cheney, er i ferd med å bli skjøvet ut i kulda fordi hun nekter å støtte opp om Donald Trumps løgn om omfattende valgfusk. Det skjer trolig onsdag. Cheney er i dag nummer tre i ledelsen hos republikanerne i representantenes hus.

Helt siden nederlaget i presidentvalget i november i fjor, har daværende president, Donald Trump, fortsatt å komme med den usanne påstanden om at valget ble stjålet fra ham. 6. januar stormet tilhengerne hans Kongressen i et dødelig forsøk på å få omgjort valgresultatet.

Mandag forteller en annen republikansk kongressrepresentant og Trump-kritiker, Adam Kinzinger, at han forsøkte å advare partiets leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy i dagene før 6. januar.

- Advarte

- Noen dager før 6. januar hadde republikanerne en telefonkonferanse. Jeg sa til Kevin at ordene hans og partiets handlinger ville føre til vold 6. januar. Kevin svarte avvisende med «ok Adam, neste spørsmål». Og vi fikk vold, skriver Kinzinger på Twitter.

Fem personer døde under de kaotiske scenene i og rundt den amerikanske kongressbygningen etter at daværende president, Donald Trump, hadde bedt tilhengerne sine om å marsjere dit og «slåss som helvete» i et forsøk på å få omgjort valgresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer