UMODNE . Direktør i NHO Service, Petter Furulund, går hardt ut mot de tillitsvalgte for vekterne, som han mener er umdone. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
UMODNE . Direktør i NHO Service, Petter Furulund, går hardt ut mot de tillitsvalgte for vekterne, som han mener er umdone. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

- Som unger i en lekebutikk

NHO-direktør hardt ut mot vekterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I dag ble vekterstreiken trappet opp, og Furulund som er direktør for NHO Service og representerer arbeidsgiverne i konflikten, er svært frustrert over oppførselen hos motparten.

— De tillitsvalgte for vekterne oppfører seg som unger i en leketøysbutikk. De vil ha alt, og vi må prøve å forklare dem at de bare kan få én leke.  

Umodne NHO-direktøren mener de tillitsvalgte i Norsk Arbeidsmandsforbund, hvor vekterne er organisert, ikke skjønner hvordan lønnsforhandlinger fungerer. 
 
— De er en umoden gjeng, og det virker som de ikke har skjønt spillereglene for slike forhandlinger. De skjønner ikke at selv om man går til forhandlingsbordet med ulike utgangspunkt, så må man prøve å møtes på midten. 

Urealistiske Furulund forteller at han oppfatter streiken som ekstra frustrerende fordi han mener han strakte seg lenger enn man kunne forvente i forhandlingene med vekterne.  

— For å si det sånn, jeg hadde fått mye kritikk her på huset hvis det forslaget jeg la fram hadde blitt vedtatt. Kravene til vekterne er totalt urealistiske, sier han.  

Furulund presiserer at kritikken ikke gjelder lederen i Norsk Arbeidsmannsforbund, Erna Hagensen, men de tillitsvalgte hun har med seg i organisasjonen.  

— Dette gjelder ikke Hagensen. Jeg synes synd på henne som har slike tillitsvalgte med på laget, sier NHO-direktøren. 

Utidig. Hagensen reagerer sterkt på uttalelsene fra Furulund.  

— Å kalle våre tillitsvalgte for umodne, synes jeg er utidig, sier hun  

— Det er ikke en riktig karakteristikk av vårt forhandlingsutvalg, og jeg synes karakteristikken faller på sin egen urimelighet.

Hagensen er heller ikke enig med Furulund i at kravene til vekterne er urimelige 

 — Nei, det synes jeg ikke. For eksempel har ikke kvelds- og helgetilleggene blitt oppjustert siden 2002.

Hagensen varsler nå at streiken vil bli trappet opp ytterligere.  

— Sånn som det er nå, står vi svært langt fra hverandre og med mindre det skulle komme en snarlig løsning vil det komme nok en opptrapping. Når dette vil skje er noe vi nå sitter og vurderer fortløpende, sier hun.