Somalia ber Norge om hjelp mot pirater

Norge må investere i somaliske sikkerhetsstyrker, mener landets statsminister.

KARPET: Det norskeide skipet Bow Asir var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da det i løpet av morgentimene torsdag 26. mars ble overmannet av somaliske pirater, som fulgte etter tankeren i to mindre båter.   Foto: EPA/SCANPIX
KARPET: Det norskeide skipet Bow Asir var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da det i løpet av morgentimene torsdag 26. mars ble overmannet av somaliske pirater, som fulgte etter tankeren i to mindre båter. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge kan spille en ledende rolle i kampen mot pirater utenfor Somalia ved å investere i somaliske sikkerhetsstyrker, mener Somalias statsminister.

- Å overvåke skipene er en kortsiktig løsning. Den langsiktige løsningen er å ha et sterkere styre i Somalia. Piratvirksomheten er et symptom, ikke selve sykdommen, sier statsminister Omar Abdirashid Ali Sharmarke til NRK.

Det norskeide skipet Bow Asir holdes fortsatt av pirater utenfor Somalias kyst.

Sharmarke sier det er en prioritert oppgave for regjeringen i Somalia å bekjempe piratene, men vil ikke ha internasjonale styrker inn i landet.

- Men hvis det internasjonale samfunnet bruker 5-10 prosent av det som er satt av til marinefartøy til å investere i somaliske sikkerhetsstyrker, kan vi løse problemet selv, mener den nyinnsatte statsministeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer