Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Somalia forbyr julefeiring

De som likevel forsøker, vil bli stoppet av sikkerhetsstyrker.

 FORBYR JUL:  Somalia har bestemt seg for at det ikke er lov til å feire jul i landet. Regjeringen frykter angrep fra ytterliggående islamister. Foto: Reuters/Fesial Omar
FORBYR JUL: Somalia har bestemt seg for at det ikke er lov til å feire jul i landet. Regjeringen frykter angrep fra ytterliggående islamister. Foto: Reuters/Fesial Omar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle festligheter knyttet til jul- og nyttårsfeiring strider mot islamsk kultur og kan skade troen til det muslimske fellesskap, sier Mohamed Khayrow i departementet for religiøse spørsmål.

Han opplyser videre at landets sikkerhetsstyrker kommer til å gripe inn og avslutte enhver feiring som finner sted.

En annen årsak til forbudet er angivelig frykten for angrep fra ytterliggående islamister, ifølge Nur Barud Gurhan, den øverste islamske lærde i Somalia.

- Vi advarer mot å feire slike begivenheter som ikke er i tråd med vår religions prinsipper, sier Gurhan, som legger til at slike feiringer også kan framprovosere angrep fra den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab.

Diplomater, internasjonale hjelpearbeidere og soldater stasjonert på Mogadishus internasjonale flyplass får imidlertid lov til å arrangere private, lukkede julefeiringer.

Flere land nedlegger i år forbud mot julefeiring. Brunei har allerede nedlagt forbud og truet med fem års fengsel og 175.000 kroner i bot til alle som feirer jul.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media