Ugandiske soldater fra African Union Mission (AMISOM) i Somalia befester nyokkuperte stillinger i Somalias hovedstad Mogadishu, etter at al-Shabaab-militsen overrasket med å trekke seg ut. Foto: REUTERS/ African Union-United Nations Information Support Team/Stuart Price/SCANPIX
Ugandiske soldater fra African Union Mission (AMISOM) i Somalia befester nyokkuperte stillinger i Somalias hovedstad Mogadishu, etter at al-Shabaab-militsen overrasket med å trekke seg ut. Foto: REUTERS/ African Union-United Nations Information Support Team/Stuart Price/SCANPIXVis mer

Somalia tilbyr islamistiske opprørere amnesti

Somalias regjering tilbyr amnesti til soldater i den islamistiske al-Shabaab-militsen etter at opprørsgruppen overrasket med å trekke seg ut av hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den al-Qaida støttede militsen har ført en blodig krig mot de somaliske myndighetene siden 2007 med mål om å velte regjeringen, som er støttet av Vesten.

- Vi tilbyr dere amnesti. Legg ned våpnene og pistolene, og foren dere med folket og samfunnet deres, sa Abdirahman Osman, talsperson for overgangsregjeringen i landet.

- For dem som har blitt ført bak lyset av de øverstkommanderende - det er nå på høy tid å få slutt på denne krigen, fortsatte han.

De ekstremistiske soldatene har kontrollert omkring halvparten av hovedstaden Mogadishu og store deler av Sør-Somalia.

(NTB)