Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mahad-saken

Somalias president vil ha Mahad i regjeringen

Mahad Abid Mahamud aktuell for stilling som rådgiver eller diplomat.

ØNSKET AV SOMALIAS PRESIDENT: Mahad Abib Mahamud. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØNSKET AV SOMALIAS PRESIDENT: Mahad Abib Mahamud. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mahad Abib Mahamud som har mistet sitt norske statsborgerskap, er aktuell til en stilling som rådgiver eller diplomat i det somaliske regjeringsapparatet.

- Det er presidentens ønske at Mahamud skal komme til Somalia. Så fort det er mulig, vil vi sende en anmodning til norske myndigheter om å utstede et reisedokument til Mahamud, sier president Mohamed Abdullahi Farmajos rådgiver Kayse Said Artan til Klassekampen.

Både president Farmajo og Mahamud tilhører partiet Tayo. Presidenten utnevner for tiden medlemmer av den somaliske regjeringen.

Den somaliske ambassadøren til EU, Ali Said Faqi, har tidligere sagt at han regner Mahamud som somalier og at han kan utstede somalisk pass til ham. Men først trenger Mahamud et reisedokument fra norske myndigheter for å komme seg til Brussel. Torsdag ba han Oslo politidistrikt å utstede et slikt dokument.

- Enten får Norge gi meg rettighetene mine tilbake, eller så får de sende meg tilbake til Somalia, sier Mahamud.

Mahamud kom til Norge i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008.

Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda (UNE) og Utlendingsdirektoratet (UDI) fikk i mars fullt medhold i påstanden om at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder.

(NTB)