Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Somalias stortingspresident: Mahamud er somalisk

Ble beskyldt for å ha løyet om egen identitet. Nå bekrefter Somalia Mahad Abid Mahamuds versjon.

HAHAD ABID MAHAMUD: Her under et fakkeltog i Brumunddal.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
HAHAD ABID MAHAMUD: Her under et fakkeltog i Brumunddal. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mahad Abid Mahamud ble fratatt sitt norske pass fordi myndighetene mente han løy om sin identitet.

Somalias stortingspresident bekrefter at mannen er somalisk.

Stortingspresident Mohammad Osman Jawari går i et brev til Mahamuds advokat Elise Nygård god for bioingeniørens forklaring, skriver Klassekampen.

Mahamuds far var offiser i det somaliske flyvåpenet, og sønnen er født i Mogadishu, i flyvåpenets hovedkvarter, står det i brevet, som også er signert av en brigader i flyvåpenet.

Den 30 år gamle bioingeniøren Mahad Abid Mahamud fikk stor oppmerksomhet i januar da han sto fram i mediene med sin historie.

Han ble fratatt statsborgerskapet sitt i april i fjor fordi norske myndigheter mener han som 14-åring snakket usant om hvor han kommer fra. De mener han er fra Djibouti, og at Mahamuds far har bekreftet dette.

Stortingspresident Jawari er norsk statsborger og har tidligere bodd i Norge i 19 år.

Han flyktet fra Somalia da borgerkrigen brøt ut i 1991. SV-politiker Heikki Eidsvoll Holmås kjenner godt til Jawari og sier han er en troverdig mann, både i kraft av sin person og sitt embete.

- Dette er et tegn på regjeringens dobbeltmoral. De synes dokumentasjonen fra Somalia er god nok for å sende folk tilbake. Samtidig som den er for dårlig til å få la folk bli i Norge, sier Holmås.

Somalias ambassadør til EU, Ali Said Faqi, har også bekreftet at Mahamud er somalisk. Faqi bistår norske myndigheter i å verifisere identiteten til somaliere som Norge skal returnere til hjemlandet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling