Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Somalier mistenkt for smugling av 124 kilo khat

Tatt i tollkontrollen på Svinesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet fant fredag en bil full av det narkotiske stoffet khat, etter at bilen hadde kjørt fra tollkontrollen på Svinesund. En 36 år gammel somalier mistenkes for smuglingsforsøket.

Tollere på Svinesund vinket i 7-tiden fredag morgen inn en norskregistrert Hyundai til tollkontroll. Bilføreren stoppet ikke, men tråkket i stedet på gassen, og bilen forsvant nordover på E6, opplyser Tollvesenet i Østfold.

Tollerne varslet Østfold politidistrikt om saken, men det var en patrulje fra Tollvesenet som litt senere fant bilen hensatt og låst.

Sjåføren og passasjeren hadde stukket av. I bilen lå det i alt 27 sekker med totalt 124 kilo khat, opplyser Tollvesenet.

En 36 år gammel somalisk mann er mistenkt for smuglingsforsøket.

Så sent som tirsdag kveld fant tollerne på svenskegrensen 156 kilo khat da de stanset en bil med to svenske brødre. Tollerne fant det narkotiske stoffet gjemt under et laken i baksetet på bilen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media