- Somaliere har vanskeligere for å bli integrert enn andre

Derfor vil Frp ta «integreringsmessige hensyn» når norske myndigheter skal velge ut hvem som skal få opphold i landet.

VIL STRAMME INN: Frpp´s innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet.
VIL STRAMME INN: Frpp´s innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som en del av sin innvandringspolitikk vil Frp endre utlendingsloven når det gjelder opphold på humanitært grunnlag. De vil svekke hensynet til barnets beste, fjerne sosiale og helsemessige hensyn og erstatte dette med «integreringsmessige og andre samfunnsmessige konsekvenser».

Innvandringspolitisk talsmann Morten Ørsal Johansen bekrefter at dette betyr at man vil kunne sile mennesker fra land som ifølge Frp lar seg dårligere integrere.

- Vi må kunne ha mulighet til å ta hensyn til hvem som har lett for å integrere seg og ikke. Det går på både individuelle og kulturelle forhold. Det er ikke tvil om at enkelte nasjonaliteter integrerer seg dårligere enn andre, for eksempel somaliere. Det er også forskjeller innad i land. Jeg har vært i debatt og snakket med Amal Aden, og hun var enig i dette, sier Johansen.

- Selvsagt uenig Det bestrider forfatter og spaltist Amal Aden, som har somalisk bakgrunn.

- Sa han at jeg var enig i det? Jeg har vært i debatt med ham, men er selvsagt ikke enig i dette. De fleste somaliere er godt integrert. Mange sliter, det har han rett i, men det er et sammensatt problem. Foreldregenerasjonen sliter mer, mange kommer til landet uten skolegang og har vanskeligheter med å lære nye ting og tilpasse seg. Og somaliere i Oslo sliter mer enn somaliere rundt i landet. Det er et Oslo-problem. Med riktige tiltak, kan man bedre integreringen. Man kan ikke si at vi ikke vil gi opphold til asylsøkere fra Somalia fordi de ikke integreres. Det blir for dumt, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer