- Somalierne angrep

Hevder tyrkerne etter masseslagsmålet i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyrkere som driver gatekjøkkenet i Drammen forteller i dag til Drammens Tidende sin versjon av hva som skjedde under masseslagsmålet søndag. Dagbladet.no omtalte saken i går.

- Spurte etter hasj

Mehmet Salali sier at han stod utenfor det tyrkiske gatekjøkkenet i Drammen sentrum hvor han jobber da to menn av somalisk opprinnelse kom kjørende og spurte om han solgte hasj.

- Jeg pekte på arbeidsantrekket mitt og sa at jeg selger mat, ikke hasj. Da slengte de med leppa og sa mye dritt. Jeg spurte dem hva problemet deres var og bad dem pelle seg vekk. Det var da den ene tok fram et belte og slo meg, sier Mehmet til avisa.

Tre tyrkere skadd

Senere ble det mer bråk. Palali forteller at det plutselig var mange somaliere utenfor gatekjøkkenet, og at hans yngre bror ble slått i hodet med en jernstang. Da moren prøvde å forsvare sønnen, skal også hun ha blitt slått.

Leder for kriminalvakta ved Drammen politistasjon, Nina Bjørlo bekrefter at tre tyrkere fikk kuttskader og at det ble gjort beslag av slagvåpen som skal ha vært køller, balltre og/eller jernstenger. Hun vil likevel ikke bekrefte bakgrunnen for masseslagsmålet eller fordele skyld før etterforskningen er kommet lenger.

- Vi vil ikke gå ut med detaljer før vi har fått et totalt bilde av saken. Forklaringene spriker, sier hun til Dagbladet.no

Ifølge Drammens Tidende oppsøkte personer fra det somaliske miljøet gatekjøkkenet i går for å beklage hendelsen og ta avstand fra volden.

Siktet for vold

I går kom det frem via en politikilde av så mange som 150 personer kan ha vært involvert i voldsepisoden. Dette tallet blir nedjustert i dag.

- Rundt 40 ungdommer var samlet, og et mindretall av disse var involvert, sier Bjørlo.

De fem personene som var inne til avhør i går er siktet for legemsbeskadigelse, men er nå løslatt av politiet.

Dagbladet.no har ikke lykkes i å få kommentarer fra de involverte partene.