Siktet for terrordeltakesle:

Somalisk fembarnsmor kan bli den første kvinnen i Norge som blir tiltalt for IS-deltakelse

På telefonen hennes er det funnet en oppskrift på hvordan man lager eksplosiver på et kjøkken, samt et av ekstremistgruppen IS' egne immigrasjonsskjemaer som hun har fylt ut.

SIKTET: En kvinne er siktet for forsøk på å slutte seg til IS. Hun kan bli første kvinnen i Norge som blir tiltalt for IS-deltakelse. Foto: AP / NTB Scanpix
SIKTET: En kvinne er siktet for forsøk på å slutte seg til IS. Hun kan bli første kvinnen i Norge som blir tiltalt for IS-deltakelse. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet/NTB): I desember i fjor ble en 31 år gammel somalisk kvinne pågrepet på Gardermoen. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener hun var på vei til Syria for å møte en fremmedkriger. Hun er nå siktet for forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon.

Hun kan nå bli den første kvinnen i Norge som blitt tiltalt for IS-deltakelse, skriver Aftenposten.

- Livet etter døden

Ifølge Aftenposten er kvinnen forlovet med en somalisk mann, som bor i Storbritannia. Mannen ble pågrepet av britisk politi i mai 2017 for liknende forhold, og i forrige uke ble han dømt til åtte års fengsel for å prøve å slutte seg til IS.

Dagen han ble pågrepet sendte han en melding til kvinnen, som han kaller sin forlovede, der han skrev at han håper de «er blant dem som vil dele glede i livet etter døden», skriver NRK.

PST sier til Aftenposten at etterforskningen startet etter at det gikk gjennom elektronisk beslag. På telefonen hennes er det funnet en oppskrift på hvordan man lager eksplosiver på et kjøkken, samt et av ekstremistgruppen IS' egne immigrasjonsskjemaer som hun har fylt ut, ifølge NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer