Somalisk miljø barket sammen to steder i Oslo - 20-åring alvorlig skadd etter knivangrep

To masseslagsmål samme kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer fra et somalisk miljø barket sammen på to forskjellige steder i Oslo fredag kveld. En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket under ett av slagsmålene.

Foreløpig er ingen pågrepet etter de to episodene, som politiet setter i sammenheng med hverandre.

Den første meldingen kom inn til politiet klokka 18.40 og gikk ut på at rundt ti personer var innblandet i et masseslagsmål på Grønland T-banestasjon.

- Vi fikk melding om at ti personer slåss på stasjonsområdet. Én av dem skal ha hatt kniv, og da patruljen kom fram fant de en kniv med blod på, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Søkte etter knivoffer Etter funnet av kniven søkte politiet etter et mulig knivoffer, samt en gjerningsmann.

Cirka en time senere ringte vitner politiet og fortalte om et nytt slagsmål mellom seks eller sju personer i Schweigaards gate, noen hundre meter unna åstedet for den første episoden.

En mann i 20-årene ble knivstukket under dette slagsmålet, og han ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Politiet tror ikke at denne mannen er samme person som kan ha blitt skadd ved T-banestasjonen på Grønland.

- Personen som ble sendt til sykehus etter den siste slåsskampen, ble nok skadd der og ikke ved T-banen, sier Stokkli.

Ingen pågrepet Rundt klokka 1 natt til lørdag var fortsatt ingen pågrepet etter hendelsene. Politiet kunne heller ikke utelukke at flere ble skadd i slagsmålene.

- Vi ber vitner og publikum om å ta kontakt hvis de har sett noe, sier vaktleder Morten Wik ved krimvakta hos Oslo-politiet.

Han bekrefter at episodene nå ses i sammenheng med hverandre.

- Det virker som at det er samme personer fra samme miljø som har vært involvert i disse hendelsene. Foreløpig har vi ikke pågrepet noen, sier han.

Mannen som ligger på sykehus blir avhørt i løpet av natten. I tillegg jobber politiet opp mot det aktuelle miljøet. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram