Somaliske pirater kapret tysk skip

Har nå kontroll over 19 skip og 250 besetningsmedlemmer.

KAPRET: Frakteskipet MV Victoria ble i dag kapret av somaliske pirater. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
KAPRET: Frakteskipet MV Victoria ble i dag kapret av somaliske pirater. Foto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Somaliske pirater kapret i dag et tysk frakteskip i Adenbukta, 120 kilometer sør for Jemen, melder nyhetsbyrået AP.

Om bord på MV Victoria befinner det seg et mannskap på 10 rumenere. Frakteskipet beveget seg i en transittkorridor som overvåkes av krigsskip fra NATO- og EU-land.

Piratene slo imidlertid så raskt til at ingen av skipene tilknyttet EU-oppdraget «Atlanta» rakk å komme det tyske frakteskipet til unnsetning.

- Det gikk så fort at det ikke var mulig å hjelpe til, sier en talsmann for EU-oppdraget til tyske Bild.

- Det nærmeste krigsskipet, en tyrkisk fregatt under den USA-ledete Task Force 151, sendte et helikopter, men det kom for sent. Piratene hadde overraskelsesmomentet på sin side, sier talsmannen.

MV Victoria er det tredje skipet som tilhører et tysk rederi, som nå befinner seg i hendene på somaliske pirater. Minst 19 skip holdes nå av somaliske pirater, og om lag 250 besetningsmedlemmer holdes som gisler.

Piratvirksomheten har vært en svært lukrativ inntektskilde for somaliske sjørøvere. Ifølge analytikere tjente sjørøverne anslagsvis 1 million dollar per kapret skip i fjor. Det antas at hver pirat tjener gjennomsnittlig 10 000 dollar per kapring.

Adenbukta er en av de viktigste transportkorridorene i internasjonal skipsfart, og benyttes av 20 000 skip årlig.