Somaliske terrorister dreper tenåringsjenter og gamle damer

- Dette bidrar til å bringe Somalia tilbake til steinalderen, mener menneskerettighetseksperter.

DREPER TENÅRINGSJENTER OG GAMLE DAMER: Somaliske Al-Shabaab står for mye av volden i Somalia. Foto: Reuters/Omar Faruk/Scanpix
DREPER TENÅRINGSJENTER OG GAMLE DAMER: Somaliske Al-Shabaab står for mye av volden i Somalia. Foto: Reuters/Omar Faruk/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dhuubo Garweyne (70) ble onsdag skutt og drept av to tenåringssoldater fra terrorgrupperingen Al Shabaab i byen Beledweyne i Somalia fordi hun nektet å utføre Zuhr-bønnen, melder nyhetsorganisasjonen AHN.

Kvinnen, som skal ha vært mentalt syk, nektet å utføre bønnen fordi det var før hun vanligvis utførte formiddagsbønnen. En av soldatene skal deretter ha begynt å slå henne med en gjenstand, og da kvinnen forsøkte å ta gjenstanden skjøt den andre soldaten henne flere ganger i hodet og brystet.

Ifølge Radio Mogadishu ble en annen kvinne skadd da noen av kulene gikk gjennom 70-åringen.

Henrettet tenåringsjenter Dette skjer kort tid etter at terrorgrupperingen henrettet to tenåringsjenter som var anklaget for «spionasje» for regjeringen i Somalia. Onsdag for to uker siden ble de to skutt foran hundrevis av lokale innbyggere i Beledweyne, som ligger nær grensa til Etiopia.

To menn ble i begynnelsen av forrige måned henrettet utenfor hovedstaden Mogadishu, også de anklaget for spionasje.

Seks eksperter på menneskerettigheter utpekt av FNs Menneskerettighetsråd sier de er svært bekymret for situasjonen i Somalia, melder nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer