Sommarøy i Troms vil bli verdens første tidsfrie sone

Innbyggere på Sommarøy i Troms ønsker seg et samfunn uten klokker og tidsfrister og vil be myndighetene om hjelp til å gjøre øya til tidsfri sone.

<strong>TIDSFRI SONE:</strong> Innbyggerne på Sommarøy mener at midnattssola gjør at de ikke trenger å vite hvilken tid på døgnet det er. Foto: NTB Scanpix
TIDSFRI SONE: Innbyggerne på Sommarøy mener at midnattssola gjør at de ikke trenger å vite hvilken tid på døgnet det er. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 26.06.19 ble det avslørt at det var Innovasjon Norge som sto bak og som brukte en halv million kroner på å få fart på fortellingen om de såkalte «tidløse» øyboerne. Det stemmer altså ikke at ideen om å knuse klokker og glemme tida ble til på et folkemøte i Sommarøy. Historien var iscenesatt av Innovasjon Norge med bistand fra PR-byårer i Norge og London. Globalt har 1479 medier omtalt saken. Innovasjon Norge ba i en pressemelding onsdag om unnskyldning for PR-stuntet.

Forrige helg ble det organisert et folkemøte i bygda, og innbyggerne ble enige om å sende et opprop videre til myndighetene, melder NRK.

Ønsket er at Sommarøy ikke skal måtte forholde seg til tidsfrister, som for eksempel åpningstider i butikkene.

Initiativtakerne ønsker at folk kan henge fra seg klokkene sine på brua når de kommer til Sommarøy og deretter glemme tida helt. Allerede henger det flere armbåndsur på brua.

Sommarøy har omtrent 300 innbyggere.

- Målet vårt er å gi alle fleksibilitet hele døgnet. Hvis man ønsker å klippe plenen klokka fire om natta, så gjør man det, sier initiativtaker Kjell Ove Hveding, som ønsker fleksibilitet både for skoletider og arbeidstider

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer