Sommarøy i Troms vil bli verdens første tidsfrie sone

Innbyggere på Sommarøy i Troms ønsker seg et samfunn uten klokker og tidsfrister og vil be myndighetene om hjelp til å gjøre øya til tidsfri sone.

TIDSFRI SONE: Innbyggerne på Sommarøy mener at midnattssola gjør at de ikke trenger å vite hvilken tid på døgnet det er. Foto: NTB Scanpix
TIDSFRI SONE: Innbyggerne på Sommarøy mener at midnattssola gjør at de ikke trenger å vite hvilken tid på døgnet det er. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 26.06.19 ble det avslørt at det var Innovasjon Norge som sto bak og som brukte en halv million kroner på å få fart på fortellingen om de såkalte «tidløse» øyboerne. Det stemmer altså ikke at ideen om å knuse klokker og glemme tida ble til på et folkemøte i Sommarøy. Historien var iscenesatt av Innovasjon Norge med bistand fra PR-byårer i Norge og London. Globalt har 1479 medier omtalt saken. Innovasjon Norge ba i en pressemelding onsdag om unnskyldning for PR-stuntet.

Forrige helg ble det organisert et folkemøte i bygda, og innbyggerne ble enige om å sende et opprop videre til myndighetene, melder NRK.

Ønsket er at Sommarøy ikke skal måtte forholde seg til tidsfrister, som for eksempel åpningstider i butikkene.

Initiativtakerne ønsker at folk kan henge fra seg klokkene sine på brua når de kommer til Sommarøy og deretter glemme tida helt. Allerede henger det flere armbåndsur på brua.

Sommarøy har omtrent 300 innbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer