Sommel og krangel om nødhjelp til Mosambik

Nødhjelpen til Mosambik er på vei, men sommel og krangel gjør at det tar lengre tid enn mange av landets desperate flomofre har til rådighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair opplyste i dag at det britiske skipet «Fort George» var på vei med en last helikoptre og nødhjelp, mens en av statsrådene i Blairs regjering medga at en krangel over kostnadene har forsinket hjelpearbeidet.

Kapteinen på «Fort George» opplyste at skipet stevnet ut fra Persiabukta fredag morgen, og først ville være framme i Mosambik om en ukes tid. Han avviste at det var mat, medisiner og drikkevann i lasten, slik Blair hevdet.

- Jeg har fem Sea King-helikoptre om bord samt flere livbåter som kan settes inn i flomområdene, opplyste han i et intervju med BBC.

Britene har vært nøye med å understreke at de er blant dem som bidrar med mest nødhjelp til Mosambik, og kunngjorde torsdag en hjelpepakke på 75 millioner kroner til området.

I denne pakken er også fire Puma-helikoptre samt 100 motorbåter og flåter som skal settes inn for å berge de anslagsvis 10.000 menneskene som er strandet i vannmassene.

(NTB-Reuters-AFP)